• 25 Ιουνίου, 2021

Måneskin: Από τους δρόμους της Ρώμης στην κορυφή της Eurovision

 Måneskin: Από τους δρόμους της Ρώμης στην κορυφή της Eurovision

Η Ιταλία κέρδισε την Eurovision μετά από 31 χρόνια με το γνωστό στη χώρα νεανικό ροκ συγκρότημα Måneskin

Οι Måneskin είναι ένα τετραμελές συγκρότημα (3 άντρες και 1 γυναίκα) και το όνομα του οποίου στα Δανέζικα σημαίνει Σεληνόφως. Ξεκίνησαν ως συγκρότημα το 2016, και αρχικά έπαιζαν στους δρόμους της Ρώμης και της περιοχής Colli Portuensi ως πλανοδιοι. 

Είναι ήδη γνωστοί στο Ιταλικό κοινό, με ένα όλο και μεγαλύτερο fan base που ανεπτύχθη ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια.  

Το 2017 οι Måneskin κατατάσσονται δεύτεροι στο Ιταλικό Χ-factor, ενώ την ίδια χρονιά ήδη φτάνουν το ορόσημο του διπλού πλατινένιου δίσκου. Με το τραγούδι Moriró da re είχαν ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια streaming στο Spotify μέσα σε ένα μόλις εξάμηνο, ενώ το 2018 ανοίγουν την συναυλία των Imagine Dragons στο Milano Rocks.

Οι πορεία είναι ανοδική μέχρι που φέτος το συγκρότημα κερδίζει την πρώτη θέση στο φεστιβάλ του ΣανΡέμο, εξασφαλίζοντας έτσι την συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι ‘Zitti e buoni’, το οποίο σημαίνει ‘σιωπάτε και καθίστε φρόνιμα’.

“Πόλεμος” εφοπλιστών: Μαρινάκης κατά Λασκαρίδη- Τον κατηγορεί για παραλήρημα και ζητά παρέμβαση της Ένωσης Εφοπλιστών

Πρόκειται για ένα τραγούδι που δείχνει την δίψα για την αναζήτηση ανεξαρτησίας αλλά και αλλαγής από μια κατάσταση μιζέριας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κάνουν το απαραίτητο άλμα ώστε να πετύχουν τον στόχο τους, ο οποίος βρίσκεται σε ανηφορικό δρόμο, χωρίς όμως να χάσουν την φύση τους. ‘Sono fuori di testa, ma diverso da loro’ – ‘Είμαι διαταραγμένος στο μυαλό, αλλά διαφορετικός από αυτούς’, ένα ρεφρέν απολύτως ροκ, που δείχνει την ψυχή του συγκροτήματος.     

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος τον Φεβρουάριο οι Måneskin αφού κέρδισαν τον διαγωνισμό του φεστιβάλ του Sanremo, ένας θεσμός του Ιταλικού τραγουδιού, με το τραγούδι ‘Zitti e buoni’, η πρόθεσή τους ήταν ξεκάθαρη: να αποδείξουν πως η ροκ μουσική είναι ακόμη ζωντανή – όπως και έγινε. Η Ιταλία συνεχίζει να ξεχωρίζει μουσικά, και μάλιστα παράγοντας παράλληλα ποιοτικό ροκ.

Ποιος είναι ο Damiano David

Ο frontman της ιταλικής μπάντας, Damiano David ξεσήκωσε με τη φωνή του, το ταλέντο του και την ενέργειά του όλους τους Ευρωπαίους!

Ο 22χρονος ροκάς θεωρείται sex symbol στη χώρα του και ο γυναικείος πληθυσμός τον λατρεύει!