• 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Μαγιορκίνης: Ανησυχητική η υπερμετάδοση του κοροναϊού στην Αττική

 Μαγιορκίνης: Ανησυχητική η υπερμετάδοση του κοροναϊού στην Αττική

Ανησυχητική αντοχή στα μέτρα πρόληψης δείχνει η πανδημία, σύμφωνα με τον επιδημιολόγο Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος , σημείωσε ότι τα κρούσματα στη χώρα μας παρουσιάζουν αυξητική τάση.

Νέα μέτρα στην Αττική: Κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης, στο 60% σινεμά και θέατρα, υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Άλλωστε σήμερα καταγράφηκαν 310 νέες μολύνσεις από κορονοϊό και οι αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε από 59 χθες σε 67.

Τόνισε ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται στην μετάδοση του κοροναϊού στα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αττική, όπου εντοπίζονται εστίες υπερμετάδοσης με τοπικό χαρακτήρα.

Επίσης, σημείωσε ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών με κοροναϊό που χρήζουν διασωλήνωσης και νοσηλείας σε μονάδες εντατικής θεραπείας, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται και η πίεση προς το σύστημα υγείας.

Ειδικά για την Αττική τόνισε ότι στην Αττική οι καταγραφές κρουσμάτων είναι δυσανάλογα μεγάλες σε σχέση με τον πληθυσμό, ενώ καθημερινά σχεδόν πάνω από τα μισά κρούσματα κορονοϊού προέρχονται από την Αττική. Εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αναπνευστικοί ιοί, όπως και ο κορονοϊός ευνοούνται στα αστικά κέντρα, όπου οι συνθήκες και ο συγχρωτισμός ευνοούν τη μετάδοση μεταξύ αγνώστων και πέρα από τις σταθερές κοινωνικές επαφές.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν στην Αττική στόχο έχουν να περιορίσουν την επιδημία μέσω της ελάττωσης της υπερμετάδοσης μεταξύ αγνώστων.