• 29 Νοεμβρίου, 2021

Λοβέρδος- Ποινικοί Κώδικες: Ρήγμα στο ΚΙΝ.ΑΛ με παρενέργειες για την “επόμενη μέρα”

 Λοβέρδος- Ποινικοί Κώδικες: Ρήγμα στο ΚΙΝ.ΑΛ με παρενέργειες για την “επόμενη μέρα”

Σοβαρό πολιτικό ρήγμα δημιουργείται πλέον στο ΚΙΝ.ΑΛ λιγότερο από ένα μήνα πριν τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας μετά την ηχηρή διαφοροποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Οι γνωρίζοντες λένε πως ο χώρος εισέρχεται αφού η απόφαση Λοβέρδου να στηρίξει ένα νομοσχέδιο της Ν.Δ (αυτό για τον νέο ποινικό κώδικα) ενάντια στην επίσημη θέση του ΚΙΝ.ΑΛ, φέρνει τους υποχηφίους σε δύο στρατόπεδα. Η πρωτοβουλία του Ανδρέα Λοβέρδου να «σπάσει την γραμμή» στην οποία κατέληξε μετά από συζήτηση η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, οδηγεί σε κάποια αντικειμενικά συμπεράσματα.

Η πρωτοβουλία αυτή δίνει το έναυσμα προκειμένου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ να μην εκφράζεται ενιαία στα νομοθετήματα και στις ψηφοφορίες που θα έλθουν στην Βουλή τις επόμενες εβδομάδες. Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ουσιαστικά ότι θα συναρτά την στάση του αποκλειστικά από την προσωπική του εκτίμηση.

Αυτά ενώ το επόμενο διάστημα και σίγουρα πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στο ΚΙΝ.ΑΛ θα υπάρξουν σημαντικές ψηφοφορίες. Αρχής γενομένης από την συζήτηση για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Λίστα Πέτσα, που έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει το ΚΙΝ.ΑΛ. Το ζήτημα αυτό επισήμανε άλλωστε σε ανάρτησή του και ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ Μιχάλης Κατρίνης σημειώνοντας πως τέτοιες κινήσεις «αποδυναμώνουν την ενότητα και τη συνοχή της παράταξης».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται να «βάζει πλάτη» σε ένα νομοθέτημα που η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ θεωρεί πως έρχεται να καλύψει επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης και όχι να αναμορφώσει ουσιαστικά τον ποινικό κώδικα. Οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ άσκησαν κριτική σχετικά με το ότι το νομοθέτημα δεν εκφράζει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Αυτό δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, λέγοντας πως το νομοσχέδιο «δεν εμφορείται από μια συνεκτική φιλοσοφία, ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πνεύμα για μια σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική».

Στην ίδια λογική η Ευαγγελία Λιακούλή επισήμανε απευθυνόμενη στην Ν.Δ πως «σκοπιμότητα σας είναι να χαιδεψετε τα αυτια της ελληνικής κοινωνίας» και «να ικανοποιήσετε το τηλεοπτικό αίσθημα δικαίου» με «οριζόντια αύξηση ποινών».

Πηγή: news247.gr