• 26 Νοεμβρίου, 2020

Λινού: Η τηλεργασία είναι “κλειδί” και θα έπρεπε να είναι στο 90%

 Λινού: Η τηλεργασία είναι “κλειδί” και θα έπρεπε να είναι στο 90%

“Υπάρχουν πολλά θετικά στα νέα μέτρα. Είναι εξαιρετικά θετικό ότι αυξήθηκε η τηλεργασία και θα πρέπει ίσως να αυξηθεί περισσότερο. Θετικό ότι κλείνουν την εστίαση, παρά το ότι καταλαβαίνω την αντίδραση και τη δυσκολία των επιχειρηματιών και των εργαζομένων, και γενικά και το ότι μοιράστηκαν οι περιφέρειες σε δύο ώστε όλοι να είμαστε σε επαγρύπανση” τονίζει με δηλώσεις της στον Real FM, η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

“Βόμβα” Σαρηγιάννη: Στα 100.000 τα ενεργά κρούσματα

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ανέφερε ότι “η απαγόρευση κυκλοφορίας θα έπρεπε να είναι αρκετά νωρίτερα. Όταν τα καταστήματα κλείνουν στις 21:00 δεν υπάρχει λόγος να είσαι έξω, θα δημιουργηθεί αυτόματα συνωστισμός.

Ελπίζω να αποδειχθούν επαρκή τα μέτρα, θα ήθελα να δω μερικά ακόμη πράγματα όπως για παράδειγμα τη βελτίωση στα ΜΜΜ, τη συνταγογράφηση στα τεστ και θα έβλεπα και κάποια επιδόματα σε κάποιους ανθρώπους που θα διαγνωστούν θετικοί και εξαρτάται η αμοιβή τους από την φυσική τους παρουσία και δεν καλύπτονται από το ΙΚΑ. Αυτά θα βοηθούσαν πάρα πολύ, όπως επίσης επειδή φαίνεται ότι βαίνουμε προς έλλειψη και λειτουργών υγείας, θα μπορούσαν να επαναπροσληφθούν άνθρωποι που πρόσφατα πήραν σύνταξη ή να μην συνταξιοδοτηθούν όσοι έχουν συμπληρώσει τα χρόνια μέχρι να ξεπεραστεί η δυσκολία”.