• 1 Δεκεμβρίου, 2020

“Βόμβα” Σαρηγιάννη: Στα 100.000 τα ενεργά κρούσματα

 “Βόμβα” Σαρηγιάννη: Στα 100.000 τα ενεργά κρούσματα

“Στα 100.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή”. Τη “βόμβα” εκτόξευσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ.

Lockdown στη Θεσσαλονίκη από την Τρίτη το πρωί – Μετακινήσεις μόνο με sms

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Τρίτη, σημείωσε ότι “η αποτελεσματικότητά τους θα αρχίσει να φαίνεται από τις 7 Νοεμβρίου κι έπειτα, ενώ μέχρι τότε ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού, αναμένεται να αγγίξει τα 2.700. Με την τήρηση των μέτρων, ο αριθμός αυτός θα αρχίσει να κάμπτεται μετά από μια εβδομάδα”.

Ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι τα μέτρα αυτά «δεν φτάνουν για να κάμψουμε πλήρως την πανδημία μέχρι τα Χριστούγεννα. Στο καλύτερο σενάριο να φτάσουμε στα 1.300 κρούσματα» και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα. «Πρώτα από όλα πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με περισσότερα λεωφορεία και με συσκευές απολύμανσης του αέρα για να μειώσουμε το ιικό φορτίο, ενώ πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στον πληθυσμό», κατέληξε ο καθηγητής.