• 3 Αυγούστου, 2021

Λίγο πριν την άρση του lockdown η Βρετανία

 Λίγο πριν την άρση του lockdown η Βρετανία

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να ανακοινώσει την άρση των περισσότερων εναπομείναντων -μέχρι τις 19 Ιουλίου- περιορισμών λόγω της πανδημίας του κοροναϊού στη Βρετανία, εν μέσω αντιδράσεων επιστημονικών συμβούλων της κυβέρνησης που έχουν προειδοποιήσει ότι κάτι τέτοιο θα μοιάζει με «καταστροφή» εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα».

Παρά τις νέες μολύνσεις που έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2021, ο βρετανός πρωθυπουργός είναι έτοιμος να προχωρήσει στο τελικό στάδιο «ξεκλειδώματος» σε δύο εβδομάδες.

Σε συνέντευξη Τύπου, το βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται να ανακοινώσει ότι, με το 86% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, η κυβέρνηση θα αποφύγει να βασιστεί σε περιορισμούς για να ελέγξει τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Η ευθύνη για τον κοροναϊό περνά στους πολίτες, αναμένεται να πει, σχεδιάζοντας -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- να δηλώσει ότι πρέπει κάθε βρετανός υπήκοος να λάβει ο ίδιος τα μέτρα του και να αντιμετωπίσει την Covid-19 όπως αντιμετωπίζει τη γρίπη.