• 18 Ιουνίου, 2021

Λάρισα: Παράσταση διαμαρτυρίας από τους απλήρωτους εργαζόμενους στο νοσοκομείο

 Λάρισα: Παράσταση διαμαρτυρίας από τους απλήρωτους εργαζόμενους στο νοσοκομείο

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας καθώς παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης δεν τους έχουν καταβληθεί χρήματα που τους οφείλονται.

Σε καταγγελία του εκπροσωπου εργαζομένων ΠΓΝΛ Λάμπρου Τσάπαλη επισημαίνονται τα εξής:

«Δυστυχώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι ώρες και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ΠΓΝ Λάρισας καθυστερούν ανεξήγητα και δείχνει να έχουν επανέλθει σε ένα καθεστώς προηγούμενων χρόνων δείχνοντας την ανικανότητα αλλά και την κωλυσιεργία του κρατικού μηχανισμού, ενός κρατικού μηχανισμού που αποδεικνύεται πλέον άκαμπτο, χωρίς ευαισθησία και σεβασμό απέναντι στους εργαζόμενους του ΠΓΝ Λάρισας που έδωσαν και την ψυχή τους τους τελευταίους 16 μήνες στην μάχη κατά της πανδημίας. Μαθαίνουμε για μείωση 5 εκατομμυρίων στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου από τα προηγούμενα χρόνια.

Μεγάλη ανατροπή με το AstraZeneca: Έκθεση σε έξι χώρες της Ευρώπης δείχνει ότι δεν είναι το πρώτο σε περιπτώσεις θανάτου

Μαθαίνουμε ότι υπολείπονται πολλές χιλιάδες ευρώ για να συμπληρωθούν οι μήνες που μας χρωστάνε. Από ότι φαίνεται δεν υπολόγισαν τις προσλήψεις που έκαναν αφού ήταν υποχρεωμένοι να προνοήσουν χρήματα και για τις δικές τους ώρες. Μαγείρευε πριν πεινάσεις!!! Ακούτε κύριοι της κυβέρνησης και εσείς της διοίκησης του ΠΓΝ Λάρισας; Μαγείρευε πριν πεινάσεις! Μήπως και για αυτό θα φταίμε εμείς; Από τον Δεκέμβριο κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Εχθές είδα νοσηλεύτρια να κοιτάει με απελπισία το μηχάνημα της τράπεζας για τα χρήματα που υπολόγιζε να μπουν που τα χρειαζόταν για το παιδί της να πληρώσει το ρεύμα του στην Θεσσαλονίκη.

Μήπως κάποιοι νομίζουν ότι παίρνουμε πολλά σ΄αυτήν την χώρα; Μήπως παίρνουμε το 1/3 κυριολεκτικά από ότι προσφέρουμε; Μήπως κάποιοι, κάποιες παίρνουν παραπάνω και δεν μπορούν να σκεφτούν τους άλλους με τα λίγα; Μήπως δεν τους νοιάζει για μας; Η παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα είναι συμβολική και θα συνεχιστεί μέχρι να καταλάβουν ότι δεν θα το ανεχτούμε άλλο. Θα υπάρχει κόστος προς όλους τους ανίκανους που μας φέρνουν κάθε χρόνο στο ίδιο σημείο. Αρκετά!!!».