Λαμία: Στο μνημείο του Άρη Βελουχιώτη κατέθεσαν στεφάνια ο Δ. Κουτσούμπας και οι Γ.Γ. κομμουνιστικών κομμάτων (vid)

 Λαμία: Στο μνημείο του Άρη Βελουχιώτη κατέθεσαν στεφάνια ο Δ. Κουτσούμπας και οι Γ.Γ. κομμουνιστικών κομμάτων (vid)

Στο μνημείο του Άρη Βελουχιώτη, στην πλατεία Λαού της Λαμίας, σε μία λιτή εκδήλωση, κατέθεσαν σήμερα στεφάνια ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μαζί με τους ομολόγους του των κομμουνιστικών κομμάτων Ισπανίας, Τουρκίας και Μεξικού.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση κατέθεσαν στεφάνια ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μαζί με τους Άστορ Γκαρσία, Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, Α’ γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού και Κεμάλ Οκουγιάν, Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.

Οι κομματικές αντιπροσωπείες επισκέφτηκαν τη χώρα μας στο πλαίσιο της 31ης αντιιμπεριαλιστικής κατασκήνωσης της ΚΝΕ στις Νηές Μαγνησίας και με την κατάθεση στεφάνων ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη χώρα μας, ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε μια ιστορική αναδρομή της παρουσίας του Άρη Βελουχιώτη στο αντάρτικο της περιοχής, ενώ εκ μέρους του ΚΚΕ δόθηκαν ενθύμια της επίσκεψής τους, όπως η μπροσούρα για την 13η μεραρχία του ΕΛΑΣ, μια μπλούζα με τις μορφές του καπετάν Ανάποδου και του καπετάν Διαμαντή, ένα CD με ανέκδοτα τραγούδια της Ρούμελης και της Εύβοιας, αφιερωμένο στα 70 χρόνια του ΔΣΕ και ένα κουτί παραδοσιακά γλυκά της περιοχής.

Όθων Παπαδάκης