• 29 Νοεμβρίου, 2021

Κυβέρνηση: Κατηγορηματικό “όχι” σε νέα μέτρα – Οι μαύροι αριθμοί και η …διάψευση των υπουργών

 Κυβέρνηση: Κατηγορηματικό “όχι” σε νέα μέτρα – Οι μαύροι αριθμοί και η …διάψευση των υπουργών

Διακόσιες χιλιάδες ραντεβού για την πρώτη δόση εμβολίου κλείστηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες και “αυτή η ενθαρρυντική κατεύθυνση δεν πρέπει να ανακοπεί” σημείωσε κυβερνητικός αξιωματούχος εξηγώντας το κατηγορηματικό “όχι” του Κυριάκου Μητσοτάκη σε νέα δέσμη περιορισμών για τους ανεμβολίαστους, που εκτιμήθηκε ότι θα περιχαράκωνε τους διστακτικούς απέναντι στον εμβολιασμό.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός κατηγορηματικά απέκλεισε μέτρα αλά Αυστρία όπου σημειωτέον στους ανεμβολίαστους άνω των 12 ετών επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι μόνο για να αγοράσουν τα απαραίτητα τρόφιμα, να μεταβούν στην εργασία τους, στο γιατρό και να αθληθούν γύρω από το σπίτι τους.

Από Λονδίνο με άλλα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε πάγο στα όσα διέρρεαν με καταιγιστικό ρυθμό οι υπουργοί του περί επιβολής lockdown στους ανεμβολιαστους ή μείωση της χωρητικότητας στα καταστήματα της εστίασης. Πάντως σε κάθε περίπτωση τα μέτρα κρατούνται…. για παν ενδεχόμενο.

Εν μέσω μαύρων… μαθηματικών της πανδημίας δεκάδες θανάτους καθημερινά, τους διασωληνωμένους να παίρνουν την ανιούσα και μόλις σαράντα ιδιώτες γιατρούς να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του υπουργείου υγείας καθιστώντας μονόδρομο την επιστράτευση συγκεκριμένων ειδικοτήτων ιδίως σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία.

Αίσθηση προκάλεσε μέσα σε αυτό το φόντο η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Itv ότι θα είναι covid free το επόμενο καλοκαίρι.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ με τον Μπόρις Τζόνσον και του έθεσε και κατ’ ιδίαν το αίτημα να διαπραγματευτούν οι δύο κυβερνήσεις για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Πάντως απτές απαντήσεις δεν λήφθηκαν από την άλλη πλευρά μολονότι το 1986 η Μελίνα Μερκούρη προσκλήθηκε από τον ένθερμο φιλέλληνα τότε Μπόρις Τζόνσον στην Oxford Union για να επιχειρηματολογήσει για την επιστροφή των γλυπτών. Κυκλοφόρησε μάλιστα και φωτογραφία τους από εκείνη την συζήτηση.