• 29 Ιουλίου, 2021

Κύπρος: Επίθεση αντιεμβολιαστών σε τηλεοπτικό σταθμό – Η δραματική έκκληση του παρουσιαστή (vid)

 Κύπρος: Επίθεση αντιεμβολιαστών σε τηλεοπτικό σταθμό – Η δραματική έκκληση του παρουσιαστή (vid)

Σοβαρά επεισόδια έγιναν στην Κύπρο μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό Μέγαρο από ομάδα αντιεμβολιαστών η οποία επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού “Σίγμα” στην Λευκωσία”

Η επίθεση έγινε μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας αντιεμβολιαστών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Μεγάλη ομάδα διαδηλωτών μετά την εκδήλωση πήγε έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ.

Προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του κτηρίου και κάηκε ένα αυτοκίνητο. Τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί εκ των οποίων οι 5 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο ντροπή όσα συμβαίνουν στην Αλόννησο με την οικογένεια που βρίσκεται στους δρόμους»

Φωτογραφίες από την πορεία των εντιεμβολιαστών:

antiemvoliastes-1
antiemvoliastes-12
antiemvoliastes-13

Η αστυνομία έχει συστήσει ενισχυμένη ανακριτική ομάδα και εξετάζει βίντεο και φωτογραφίες για να εντοπίσει τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό.

kypros-antiemvoliastes-1_2

Η στιγμή της επίθεσης στον ΔΙΑ

Την ώρα που βρισκόταν στον αέρα το δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, «Τομές στα Γεγονότα», εισέβαλαν άνανδροι στο συγκρότημα σπάζοντας και καίγοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.  Ενώ βρισκόταν στον αέρα ο παρουσιαστής του δελτίου και δημοσιογράφος, Νέστορας Βασιλείου, ενημερώθηκε από το κοντρόλ για την κατάσταση που επικρατούσε, από τους έντρομους συναδέλφους.  Ο παρουσιαστής περιέγραψε την κατάσταση και απηύθυνε έκκληση στην Αστυνομία από τον αέρα του δελτίου, για να φτάσει στο συγκρότημα. 

«Εάν μας ακούει η Αστυνομία ας κάνει κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Σπάνε τα αυτοκίνητά μας, ακούω να ουρλιάζουν οι συνάδελφοι στο ακουστικό, δεν ξέρω τι άλλο να πω», είπε συγκλονισμένος.  «Φλέγεται η πύλη του συγκροτήματος. Άνθρωποι βρίσκονται μέσα και σπάνε τα αυτοκίνητά μας. Πετάνε πέτρες, σπάνε παράθυρα, επικρατεί μια κατάσταση…», περιέγραψε.