• 16 Ιανουαρίου, 2022

Κρήτη: Η μόνη περιοχή που δεν μειώνεται το ιικό φορτίο – Καμπανάκι Θωμαίδη για την Όμικρον

 Κρήτη: Η μόνη περιοχή που δεν μειώνεται το ιικό φορτίο – Καμπανάκι Θωμαίδη για την Όμικρον

Αύξηση του ιικού φορτίου στην Κρήτη διαπιστώνει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, τονίζοντας πως αυτό καταγράφεται και από τις αναλύσεις στα λύματα.

Πρόσθεσε, χαρακτηριστικά  ότι «πάει ανάποδα» από τις υπόλοιπες περιοχές και ενδεχομένως στο νησί να υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις του στελέχους Όμικρον.

Στην Αττική, σύμφωνα τον κ. Θωμαϊδη καταγράφεται σημαντική μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα.

Παναγιωτόπουλος: Ο Κιούσης απαντά στο “Πώς γίνεται να μην ξέρατε;”- Μίλησε με την κοπέλα-θύμα

Οι αναλύσεις του καθηγητή δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ύφεση του κύματος ενώ οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες αναμένεται να αρχίσουν να υποχωρούν μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Προειδοποίησε για το επόμενο διάστημα καθώς από τη μια λοιμώξεις αυξάνονται στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και από την άλλη η Όμικρον φαίνεται πως μεταδίδεται ταχύτατα και δεν λαμβάνει υπόψιν τον εμβολιασμό στην τρέχουσα κατάσταση.

Με την τρίτη δόση εμβολίου σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, αυξάνεται σημαντικά η προστασία και ως προς την Όμικρον και συνεπώς θα πρέπει να «τρέξει» ο εμβολιασμός για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιβάρυνση την επόμενη περίοδο.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη του κ. Παυλάκη για κλείσιμο σχολείων και μέτρα στην εστίαση, ο κ. Θωμαΐδης απάντησε ότι είναι πολύ φυσιολογικό να ακούγονται από έναν επιστήμονα της υγείας του διαμετρήματός του κ. Παυλάκη ωστόσο ο ίδιος δεν είναι σε θέση να πει εάν θα ληφθεί το ένα ή το άλλο μέτρο, καθώς πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλες παράμετροι όπως η αγορά αλλά και η συνολική ψυχική υγεία στην κοινωνία.