• 15 Απριλίου, 2021

Κρατικό Νίκαιας: Δραματική περιγραφή από τον πρόεδρο των εργαζομένων

 Κρατικό Νίκαιας: Δραματική περιγραφή από τον πρόεδρο των εργαζομένων

Τη ζοφερή κατάσταση με ασθενείς να ξεψυχούν στο Περιφερειακό Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» με έναν κοινό αναπνευστήρα, περιμένοντας να διακομισθούν σε νοσοκομείο με ΜΕΘ COVID-19, περιγράφει στο sputniknews.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του, Γιάννης Τσολάκης.

Διασωληνωμένοι με έναν κοινό αναπνευστήρα των ΕΚΑΒ, εκτός ΜΕΘ COVID-19, που τελικά υποκύπτουν, περιμένοντας μάταια να διακομισθούν στη σωστή ΜΕΘ. Παροχές οξυγόνου, που με το ζόρι καλύπτουν τους ασθενείς. Προσωπικό που δεν επαρκεί, καθώς στις ήδη υπάρχουσες μεγάλες ελλείψεις, προστίθενται και οι νοσούντες του υγειονομικού προσωπικού, που δεν αναπληρώνονται. Αποφάσεις που λαμβάνονται, όχι από το ΔΣ, αλλά από τον διοικητή που δεν λογοδοτεί σε κανέναν, ήδη από το 2019!

Το επικίνδυνο για την υγεία των νοσηλευομένων καθεστώς που επικρατεί στο Περιφερειακό Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» περιγράφει ο πρόεδρος των εργαζομένων του, Γιάννης Τσολάκης.

  • «Εμείς δεν έχουμε καν ΜΕΘ COVID-19, έχουμε απλές κλίνες ΜΕΘ» μας προκαταλαμβάνει. «Νοσηλεύουμε στις τρεις κλινικές μας COVID-19 περιστατικά, τα οποία διασωληνώνονται. Τα 120 κρεβάτια για νοσηλεία ασθενών με COVID-19 σε κάθε εφημερία γεμίζουν. Διασωληνώνονται οι ασθενείς με το σκεπτικό ότι θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε ένα νοσοκομείο που θα έχει ΜΕΘ COVID-19. Σπανίως γίνεται πλέον» προσθέτει.

Επειδή εσχάτως δεν υπάρχει ούτε μία ελεύθερη διαθέσιμη ΜΕΘ COVID-19 σε όλη την Αττική, το αποτέλεσμα είναι ο ασθενής να εγκλωβίζεται ακόμη και μέχρι… τελευταίας πνοής στον φορητό αναπνευστήρα.

  • «Ένας ασθενής μπορεί να μείνει και ολόκληρη την ημέρα στον αναπνευστήρα. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του. Ο φορητός αναπνευστήρας παρέχει οξυγόνο στον ασθενή για μικρό διάστημα, όσο χρειάζεται για τη μεταφορά του. Φανταστείτε ότι φορητό αναπνευστήρα έχουν στα ασθενοφόρα και οι κλινικές τούς χρησιμοποιούν όσο χρειάζεται να διασωληνωθεί ένα περιστατικό και να μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Δεν είναι η οξυγόνωση κατάλληλη» μας εξηγεί ο κ. Τσολάκης, τονίζοντας ότι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας «θα έπρεπε να νοσηλεύουμε περιστατικά COVID-19 μέχρι την ώρα που δεν θα χρειάζονται διασωλήνωση, εφόσον δεν διαθέτουμε ΜΕΘ COVID-19. Το αυτονόητο» προσθέτει, αποκαλύπτοντας κι άλλη «ρωγμή» στο σύστημα:

«Οι παροχές οξυγόνου που έχουμε, στο μεταξύ, με το ζόρι καλύπτουν τους ασθενείς μας. Να λάβουμε υπόψη μας ότι οξυγόνο παρέχεται και στους ασθενείς χωρίς κορονοϊό. Η παροχή που έχουμε δεν επαρκεί για όλους. Να θυμίσω ότι γέμισαν από το απόγευμα της τελευταίας εφημερίας και στις τρεις κλινικές μας και τα 120 κρεβάτια COVID-19 και ψάχναμε τρόπο να γίνουν διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία».