• 14 Μαΐου, 2021

Κουρτάκης “καρφώνει” Μαυρίδη: Ο “Φιλελεύθερος” φτιάχτηκε στο γραφείο του Μητσοτάκη- Διαψεύδει ο εκδότης

 Κουρτάκης “καρφώνει” Μαυρίδη: Ο “Φιλελεύθερος” φτιάχτηκε στο γραφείο του Μητσοτάκη- Διαψεύδει ο εκδότης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, “Παραπολιτικά” ο «Φιλελεύθερος», της ομάδας του Liberal, εφημερίδα που στήριξε το κόμμα της ΝΔ και την άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία και που ανέστειλε εδώ και μερικούς μήνες την έκδοσή της, φτιάχτηκε σε συνεργασία με το γραφείο του κ. Μητσοτάκη και μια διαφημιστική εταιρεία «με σκοπό να αποτελέσει το “ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου», όπως αναφέρεται.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» γράφει:

  • «Μια φορά και έναν καιρό στο γραφείο ενός αρχηγού κόμματος (Μητσοτάκης), ένας δημοσιογράφος και μια διαφημιστική εταιρεία, η V+O, είχαν αποφασίσει να γίνουν και εκδότες. Κάπως έτσι είχε προκύψει η επιτυχημένη (ανέστειλε προσφάτως την κυκλοφορία της) εφημερίδα “Φιλελεύθερος”. Στόχος να δημιουργηθεί ένα Μέσο που θα αποτελεί το “Ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου. Παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν κάτι εκατομμύρια (προφανώς σε ευρώ), το εγχείρημα δεν κατάφερε να συναντήσει την απήχηση του αναγνωστικού κοινού. Ωστόσο, από την εξέλιξη της εκδοτικής προσπάθειας, εσχάτως πληροφορήθηκα ότι υπήρξε και ένας κερδισμένος: Η διαφημιστική V+O των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου, που χειρίστηκε διάφορα για λογαριασμό του καλού συναδέλφου Θανάση Μαυρίδη. Να φανταστείτε ότι ακόμα και το ένθετο που επιμελούνταν συγγενικό πρόσωπο του Βαρβιτσιώτη είχε καταφέρει να εξασφαλίσει χορηγία από την Εθνική Τράπεζα. Με δεδομένο ότι έχει αναστείλει την έκδοσή της η εφημερίδα, θέλω να πιστεύω ότι έχει διακοπεί και η χορηγία που σχετιζόταν με το πολιτιστικό ένθετο».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα ήταν αυτή που είχε χρησιμοποιήσει την έκφραση «Ο Μητσοτάκης καλείται ως άλλος Μωυσής να βρει λύσεις εκεί που οι άλλοι βρίσκουν αδιέξοδα και να οδηγήσει έτσι έναν τυραννισμένο λαό στη γη της επαγγελίας».

Διαβάστε στη συνέχεια ολόκληρη την απάντηση του Θανάση Μαυρίδη με τίτλο, “Η έρευνα Λιανού στην Αργος εξελίσσεται…”, όπως την παραθέτει το enimerosi24.gr:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος». Ο εκνευρισμός διαφόρων παρατρεχάμενων είναι εμφανής και αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε μυθεύματα. Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και υποστηρίζουν ότι ο Φιλελεύθερος «κτίστηκε» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εταιρεία V&O και ότι κόστισε μερικά εκατομμύρια. Ευρώ, βεβαίως – βεβαίως. Ουδέν μεγαλύτερο ψέμα. Ο Φιλελεύθερος βγήκε με δικά μου χρήματα. Όταν οι πόροι αυτοί εξαντλήθηκαν προτίμησα να αναστείλω την έκδοση, προκειμένου να μην οφείλω ούτε ένα ευρώ σε εργαζόμενους, κράτος και προμηθευτές. Εύχομαι να μπορούν και άλλοι να υποστηρίξουν το ίδιο. Ο Φιλελεύθερος έκλεισε με χαμηλή, πράγματι, κυκλοφορία. Αλλά πραγματική. Ελπίζω η έρευνα Λιανού να αποδείξει ότι οι κυκλοφορίες άλλων είναι και εκείνες που αναγράφονται στις επίσημες ανακοινώσεις. Για το καλό του Τύπου…