• 27 Οκτωβρίου, 2020

Κοροναϊός: Στην Αττική τα 163 από τα 286 κρούσματα – Τι είπε ο Μαγιορκίνης για το κλείσιμο των σχολείων

 Κοροναϊός: Στην Αττική τα 163 από τα 286 κρούσματα – Τι είπε ο Μαγιορκίνης για το κλείσιμο των σχολείων

Το λεκανοπέδιο της Αττικής εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο της πανδημίας του κοροναϊού, σύμφωνα με την σημερινή (25/9) ενημέρωση για τον κοροναϊό από τον  επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως πλέον κάθε μέρα τουλάχιστον πέντε συμπολίτες μας χάνουν τις ζωές τους, ενώ η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, παράγοντας την πλειοψηφία των κρουσμάτων. 

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στα 286 νέα σημερινά κρούσματα στη χώρα, ενώ τόνισε πως από αυτά, στην Αττική εντοπίστηκαν 163 νέα κρούσματα, 18 στα Τρίκαλα και 11 στην Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, στην πρωτεύουσα ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει να πραγματοποιεί καθημερινά τεστ για την ανίχνευση κοροναϊού, ενώ σήμερα έγιναν 600 rapid test σε Κυψέλη και Πλατεία Βάθης και μέχρι τις 16:00, τα έξι βρέθηκαν θετικά και αφορούν τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαποί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιός παραμένει το ίδιο επικίνδυνος με το πρώτο κύμα, ενώ η χρήση μάσκας προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από την μόλυνση και μειώνει το ρυθμό της μετάδοσης.

Παράλληλα, εξήγησε πως «το κλείσιμο των σχολείων είναι το προτελευταίο μέτρο», επαναλαμβάνοντας πως το lockdown παραμένει το ύστατο μέτρο αλλά και πως η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο.

Στην συνέχεια επανέλαβε πως οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατευτούν όσο γίνεται περισσότερο.