• 26 Ιανουαρίου, 2022

Κοροναϊός: Σε καραντίνα Οίκος Ευγηρίας στη Ν. Μάκρη – Η ανακοίνωση του Δήμου

 Κοροναϊός: Σε καραντίνα Οίκος Ευγηρίας στη Ν. Μάκρη – Η ανακοίνωση του Δήμου

Σε καραντίνα τέθηκε από το βράδυ της Κυριακής, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρησης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά ο οίκος ευγηρίας, που βρίσκεται στη Νέα Μάκρη, και στον οποίο παρουσιάστηκε κρούσμα κορονοϊού. 

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρει τα ακόλουθα:  

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».

Η ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνα:

Δυστυχώς ο κορωνοϊός COVID-19 χτύπησε και την πόρτα του Δήμου μας. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα βρέθηκε σε οίκο ευγηρίας στην Κοινότητα Νέας Μάκρης.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο οποίο συμμετείχαν ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, μετέβησαν την Κυριακή 12 Απριλίου στον οίκο ευγηρίας.

Ελήφθησαν δείγματα προς εξέταση, από εργαζόμενους και τροφίμους του οίκου ευγηρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει και σε τι έκταση, περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου ο Δήμος Μαραθώνος να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στο έργο τους.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνος, με το που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, προχώρησε σε σειρά ενεργειών και έκτακτων μέτρων για να προφυλάξει δημότες κι επισκέπτες. Τελευταίο μέτρο, η απαγόρευση της κυκλοφορίας στον παραλιακό πεζόδρομο Νέας Μάκρης – Μαραθώνα και στην παραλία του Σχινιά.

Θα πρέπει όμως όλοι να αντιληφθούμε ότι ο κίνδυνος δεν πέρασε. Η υπεύθυνη συμπεριφορά όλων των πολιτών και όχι η μεγαλύτερη αστυνόμευση και οι πρόσθετες απαγορεύσεις, είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης, να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία για να μη χρειαστούν πρόσθετα μέτρα.

Μένουμε σπίτι. Μένουμε υγιείς!