Κοροναϊός: Η Γερμανία αγοράζει εμβόλια έως το 2029

 Κοροναϊός: Η Γερμανία αγοράζει εμβόλια έως το 2029

Σπεύδοντας να προετοιμαστεί για νέες εξάρσεις της Covid-19 ή ακόμα και για νέες πανδημίες, η Γερμανία σχεδιάζει να επενδύσει 2,86 δισεκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσει πρόσβαση σε νέα εμβόλια έως το 2029, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο για υπογραφή συμβολαίων με τις εταιρείες BioNTech, CureVac/GSK, Wacker/CordenPharma, Celonic και IDT, ανέφερε το υπουργείο σύμφωνα με το Reuters.

Η Γερμανία θα πληρώνει στις εταιρείες «τέλος αναμονής» προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη ανάγκη αύξησης της παραγωγής.

Μανώλης Ανδρουλάκης: Ο Έλληνας πρόξενος στην Μαριούπολη είναι ο μόνος διπλωμάτης στην περιοχή- Έχει τρόφιμα για ακόμα 5 μέρες

«Πήραμε το μάθημά μας από την πανδημία κοροναϊού και τις αρχικές ελλείψεις εμβολίων. Με τα συμβόλαια αυτά εξασφαλίζουμε την παραγωγή και προμήθεια εμβολίων για τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Οι συμφωνίες προσφέρουν στην κυβέρνηση δικαιώματα πρόσβασης στην παραγωγή των εταιρειών αν η πανδημία κοροναϊού παραταθεί ή ξεσπάσει νέα πανδημία. Περιλαμβάνει επίσης προβλέψεις για τις ανάγκες της Γερμανίας και την κάλυψή τους.

Επόμενο βήμα θα είναι η υπογραφή συμφωνιών «πανδημικές ετοιμότητας» με τις πέντε εταιρείες, δήλωσε ο υπουργός.

Μανώλης Δράκος