• 16 Ιουνίου, 2021

Κοροναϊός: Η απάντηση του Γρηγόρη Πετράκου για την εισαγγελική έρευνα των fake news

 Κοροναϊός: Η απάντηση του Γρηγόρη Πετράκου για την εισαγγελική έρευνα των fake news

Για το θέμα της εισαγγελικής έρευνας για τα fake news περί του κοροναϊού απάντησε ο Γρηγόρης Πετράκος, αλλά και για την εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ που κόπηκε.

“Kαι εγώ από το δημοσίευμα το άκουσα. Δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι, είναι απλά ένα δημοσίευμα. Είναι αυτό που έχω διαβάσει άλλες τρεις τέσσερις φορές από τον Απρίλιο. Κάθε φορά που η κοινή γνώμη εξεγείρεται ενάντια σε πράγματα, να βγαίνουν δημοσιεύματα ότι ο Εισαγγελέας θα κινηθεί τάχα μου ενάντια σε όσους λένε. Αυτά είναι πράγματα ανήκουστα, ούτε στη δικτατορία δεν συμβαίνουν αυτά και δεν θα συμβούν και τώρα είμαι σίγουρος” είπε στο Open και πρόσθεσε:

Παρέμβαση εισαγγελέα για Πετράκο, “Μακελειό” και “Ελεύθερη Ώρα”

“Η μόνη νομική πλευρά που ευσταθεί είναι να κατηγορηθεί κάποιος για δημόσια προτροπή σε ανυπακοή ενάντια στους νόμους. Εγώ αυτό ουδέποτε το έχω κάνει, πάντα σέβομαι τους νόμους. Κάποια πράγματα που είπα διαστρεβλώθηκαν. Ας πούμε το ότι δεν φοράω μάσκα, ενώ το είπα σε κανάλι και κόπηκε η μισή μου φράση. Δεν φοράω μάσκα γιατί δεν βγαίνω έξω. Δεν πηγαίνω σε μαγαζιά χωρίς μάσκα το έχω πει και δημόσια. Άρα εγώ δεν ουδέποτε προέτρεπα σε ανυπακοή κανέναν. Ούτε στα post μου έχω γράψει ποτέ για μάσκες, εμβόλια.

Ούτε είπα σε κόσμο να κάνει ή να μην κάνει κάτι. Εγώ το μόνο που έκανα είναι να αναδημοσιεύω επίσημα στοιχεία που έβρισκα σε επίσημους φορείς και να τα βάζω σε μία σειρά. Δεν είπα τίποτα από το μυαλό μου. Οπότε δεν με αφορά. Ακόμα και σε περιπτώσεις που θα προέτρεπαν σε ανυπακοή, ποιος είναι αυτός που έχει τόση δύναμη να προτρέψει τον κόσμο. Τι είναι ο κόσμος νήπια; Αυτό δεν αφορά εμένα γιατί εγώ από συνείδηση δεν το έχω κάνει ποτέ. Ποτέ δεν θα ήθελα κάποιον να τον πείσω για τα επιχειρήματά μου, εγώ απλά εκθέτω τα επιχειρήματά μου τώρα αν κάποια από αυτά τα συμπεράσματα που βγάζω εγώ δεν είναι απολύτως σωστά δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο και ούτε είπα σε κανέναν να με ακολουθήσει”.