• 20 Απριλίου, 2021

Κοντοζαμάνης:”Αυτή είναι η μητέρα των μαχών”

 Κοντοζαμάνης:”Αυτή είναι η μητέρα των μαχών”

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης την κατάσταση του ΕΣΥ κάνοντας μάλιστα λόγο για την “μητέρα των μαχών” που βρίσξκεται σε εξέλιξη.

Μιλώντας στον Real FM, με αφορμή το ζήτημα της επιστράτευσης 206 ιατρών, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε αρχικά ότι «πράγματι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια του. Συνεχίζουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες Υγείας που είναι απαραίτητες στους συμπολίτες μας και όλοι βλέπουμε μια τεράστια πίεση κυρίως σε ότι αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού. Αυτό προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι φτάνουμε στην κορύφωση, τουλάχιστον απ΄ ότι φαίνεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και ελπίζουμε σύντομα να δούμε μια κάμψη στις επιδημιολογικές καμπύλες. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση παραμένει δύσκολη και αρκετά πιεστική».


Ακολούθως, ο κ. Κοντοζαμάνης επισήμανε ότι «αυτή είναι η Μητέρα των Μαχών και όλοι χρειάζονται. Σε αυτή την χρονική στιγμή οι 2335 θέσεις ιατρών που προκηρύξαμε είναι ένα νούμερο ασύλληπτο για το ΕΣΥ. Εμείς από την αρχή κάναμε έκκληση στην ιατρική κοινότητα, στους ιδιώτες ιατρούς να έρθουν να βοηθήσουν. Μάλιστα από την πρώτη ημέρα της πανδημίας είχαμε προβλέψει το “εργαλείο” της επίταξης. Μας λένε γιατροί ότι δεν επιτάξαμε δομές. Έχουμε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και επιτάξαμε δομές στη Βόρεια Ελλάδα. Δώσαμε κίνητρα σε ιδιώτες ιατρούς, 2.000 ευρώ το μήνα αφορολόγητα, να βοηθήσουν στη μάχη αυτή, δώσαμε και άλλα κίνητρα. Μόρια ώστε να προσμετράται ο χρόνος εάν θέλουν να πάρουν μια μόνιμη θέση στο ΕΣΥ.».