• 19 Ιανουαρίου, 2021

“Κοκκινίζει” η χώρα: Κοντά στο lockdown τρεις περιοχές

 “Κοκκινίζει” η χώρα: Κοντά στο lockdown τρεις περιοχές

Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι η κατάσταση σε τρεις πόλεις της Ελλάδας σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Φιάσκο με τα γήπεδα: Δευτέρα βράδυ ανοίγουν σε φιλάθλους, Τρίτη πρωί όχι – Τι μεσολάβησε

Πρόκειται για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, αλλά και της Καστοριάς καθώς τις τελευταίες μέρες έχει παρουσιαστεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Έντονη είναι επίσης η διασπορά και σε άλλες δύο περιοχές, της Βοιωτίας και των Σερρών καθώς έχουν έντονη επιδημιολογική πίεση

Απευθυνόμενος στους πολίτες Θεσσαλονίκης (652 κρούσματα), Καστοριάς και Ιωαννίνων (124 κρούσματα), επέστησε την προσοχή να είναι σε επαγρύπνηση.

«Καλούμε να παραμείνουν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, της Καστοριάς και της Θεσσαλονίκης να βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, καθώς παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα.

Θα υπάρξει επισκόπηση των δεδομένων από τους ειδικούς του επιδημιολογικού χάρτη αύριο, Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα».

Απηύθυνε επίσης έκκληση στους κατοίκους της Βοιωτίας και των Σερρών ως προς την τήρηση μέτρων.

«Στην Καστοριά υπάρχει επιθετική έξαρση» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ανέφερε πως αύριο θα συμμετέχει σε σύσκεψη για την Περιφέρεια.

«Εχθές ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη ήταν 30 ετών και στην Αττική 33 ετών», αποκάλυψε ο κ. Χαρδαλιάς.