• 24 Ιουλίου, 2021

Κλείνουν πάλι τα σύνορα στην Ευρώπη: Η Γερμανία βάζει σε καραντίνα Πορτογαλία και Ρωσία

 Κλείνουν πάλι τα σύνορα στην Ευρώπη: Η Γερμανία βάζει σε καραντίνα Πορτογαλία και Ρωσία

Πριν καλά-καλά προλάβουν να ανοίξουν, κλείνουν ξανά τα σύνορα σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Από τα μεσάνυχτα, η Γερμανία κατατάσσει την Πορτογαλία και τη Ρωσία στις περιοχές όπου διαπιστώνεται αύξηση παραλλαγών του βασικού στελέχους του κορονοϊού και επιβάλλει ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας για όσους μπαίνουν στη χώρα προερχόμενοι από τις δύο περιοχές.

Σύμφωνα με την οδηγία που έχει διαβιβαστεί από τις αρμόδιες αρχές στις εταιρίες αεροπορικών, σιδηροδρομικών και οδικών μετακινήσεων, μόνο άτομα με τη γερμανική υπηκοότητα ή μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας επιτρέπεται να μπαίνουν στη Γερμανία και είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν επί 14 ημέρες σε καραντίνα, ανεξαρτήτως του εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και θεραπευτεί από την Covid-19.

Εμβολιαστικό πρόγραμμα με “τρύπες”: Η πραγματικότητα πίσω από το φιλοδώρημα 150 ευρώ στους νέους

Όπως ανέφερε η Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση (DRV), στην Πορτογαλία βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες περίπου 1.000 Γερμανοί τουρίστες. Ο αριθμός είναι περιορισμένος, διότι η χώρα είχε μόλις πρόσφατα βγει από τον κατάλογο των περιοχών κινδύνου. Ο επαναπατρισμός των τουριστών, όπως είχε ήδη ανακοινώσει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται ιδιωτικά, με διάφορες εταιρίες να προσφέρουν έγκαιρη επιστροφή έναντι 270-300 ευρώ.

Όσοι δεν επέστρεψαν έως τα μεσάνυχτα, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα, χωρίς το δικαίωμα να την διακόψουν νωρίτερα, με αρνητικό μοριακό τεστ.