• 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Κερατέα: Δραματική η κατάσταση – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και η Ανάβυσσος

 Κερατέα: Δραματική η κατάσταση – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και η Ανάβυσσος

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Φέριζα στην Κερατέα, στα όρια με το Λαύριο. Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί, κάηκαν σπίτια, εστάλη μήνυμα του «112» με εντολή εκκένωσης δύο ακόμα οικισμών, ενώ και η Ανάβυσσος καλύφθηκε από πυκνό καπνό.

Δραματική η κατάσταση με τη φωτιά που ξέσπασε στον δήμο Σαρωνικού Αττικής.

“Κόλαση” στην Κερατέα: Μέσα στα σπίτια η φωτιά – Εκκενώθηκε δεύτερος οικισμός (vid)

Δυστυχώς η φωτιά εξαιτίας και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και εξαιτίας ακαθάριστων οικοπέδων όπως επισημαίνουν στην Πυροσβεστική, εξαπλώθηκε με αστραπιαία ταχύτητα εντός του οικισμού της Φέριζας και πέρασε από αυλές σπιτιών, σπίτια και οικόπεδα, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστός ο αριθμός των οικιών που έχουν υποστεί φθορές.
Από νωρίτερα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης από την Πυροσβεστική για την Φέριζα και ένα οικοτροφείο, τον οικισμό Αγροτικής Τράπεζας, τον Όλυμπο, το Αγιοσμούθι, τον Άγιο Παντελεήμονα και τον Άρη Σαρωνίδας.

Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Φέριζα, Ολυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ, όπου βρίσκονταν 27 παιδιά, και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Λίγο πριν από τις 4:00 η φωτιά είχε φτάσει στη Λεωφόρο Καραμανλή στα 50 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της Αναβύσσου, ενώ χτυπούν οι καμπάνες της περιοχής προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει στον δρόμο με λάστιχα και καταβρέχουν το σημείο, ενώ υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστών για να προλάβουν τις φλόγες ώστε να μη φτάσουν στα σπίτια.
Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν από τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη, ενώ θα πρέπει οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί για να έχουν πρόσβαση τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Νέο μήνυμα από το 112: Εκκενώστε την Ανάβυσσο