• 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Κατερίνα Ιωαννίδου/ Η εθελόντρια που έγινε viral (εικόνες)

 Κατερίνα Ιωαννίδου/ Η εθελόντρια που έγινε viral (εικόνες)

Πέρα από τους επαγγελματίες πυροσβέστες είναι και οι εθελοντές πυροσβέστες που δίνουν σε κάθε φωτιά τη μάχη με τις φλόγες με μοναδική αυταπάρνηση, θάρρος και πάθος.

Και σε αυτές τις τρομακτικές φωτιές που κατακαίνε τη χώρα, οι φωτογραφίες, τα βίντεο, αλλά και οι ιστορίες των εθελοντών πυροσβεστών κάνουν το γύρο του Διαδικτύου και γίνονται σύμβολα της προσπάθειας που δίνουν όλες οι δυνάμεις από γης και αέρως για να θέσουν τα μεγάλα μέτωπα από έλεγχο, να σώσουν περιουσίες, τα δάση.

Χθες το γύρο του διαδικτύου έκανε η νεαρή εθελόντρια δασοπυροσβέστης που ενώ έδινε μάχη μες τι φλόγες για να σώσει το σπίτι κάποιου συμπολίτη μας, το δικό της σπίτι καιγόταν.

Αλλά και οι εικόνες μιας γυναίκας δασοπυροσβέστη, η οποία δεν είναι άλλη από την Κατερίνα Ιωαννίδου.

Η Κατερίνα Ιωαννίδου από τον Πειραιά, εργάζεται ως υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και είναι εθελόντρια πυροσβέστης.

Το ίδιο συμβαίνει αυτές τις μέρες και στη φωτιά που καίει στην Αττική και ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε “επί τω έργω” στο μέτωπο της φωτιάς στις Αφίδνες.

Η Κατερίνα σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε αναφέρει «δεν φοβάμαι τις φλόγες και τα δίνω όλα, γιατί ξέρω ότι δεν θα με εγκαταλείψουν οι συνάδελφοί μου, όπως δεν θα τους εγκαταλείψω κι εγώ».

Οπως η ίδια είχε διηγηθεί κόλλησε το μικρόβιο του εθελοντισμού από την παιδική της ηλικία, βλέποντας τον πατέρα και τη μητέρα της να τρέχουν και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους στο σβήσιμο πυρκαγιών αλλά και στον απεγκλωβισμό ανθρώπων από πλημμύρες και σεισμούς χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ενεργοποιήθηκε στον εθελοντισμό από τα 15 της και τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή στις φωτιές στην Ηλεία το 2007, στο Μάτι το 2018, αλλά και στις πλημμύρες στην Εύβοια και στη Μάνδρα.

Πηγή: lamiathema.gr,protothema.gr