• 6 Δεκεμβρίου, 2021

Καραντίνα μέρα 2η: Αυτή είναι η εικόνα στους δρόμους (vid)

 Καραντίνα μέρα 2η: Αυτή είναι η εικόνα στους δρόμους (vid)

Χθες Δευτέρα πρώτη εργάσιμη μέρα της εβδομάδας μετά την επιβολή του νέου λοκντάουν, η πρωινή κίνηση στο οδικό δίκτυο της Αττικής σημείωσε αύξηση 35% συγκριτικά με την αρχή του πρώτου λοκντάουν την άνοιξη, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Ιδιαίτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση εντοπίστηκε στην άνοδο των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασιλέως Κωνσταντίνου, καθώς και στην Κηφισίας. Ωστόσο, η απόκλιση σε σχέση με το πρώτο λοκντάουν θεωρείται αναμενόμενη και μπορεί να εξηγηθεί με την μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν κανονικά, ενώ ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων φέρεται να μην χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Δεύτερη μέρα – Η εικόνα στους δρόμους

Από νωρίς το πρωί και σήμερα Τρίτη 10/11 οι κεντρικές λεωφόροι της πρωτεύουσας δεν θυμίζουν σε τίποτα τις ημέρες του lockdown τον Μάρτιο, με τους εργαζόμενους να βγαίνουν κανονικά για να πάνε στις δουλειές τους και την Αστυνομία να προσπαθεί να εντοπίσει τους… παράνομους.

Οι περισσότεροι ωστόσο διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, γεγονός που αποδεικνύει ότι προφανώς πολλές επιχειρήσεις δεν προχώρησαν στο μέτρο της τηλεργασίας.

Στην Αθήνα λοιπόν, αυξημένη είναι η κίνηση στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα.

Προβλήματα ανά διαστήματα παρατηρούνται στην Κηφισίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στην Μεσογείων προς κέντρο, στην Πατησίων, τη λεωφόρο Αμαλίας, την Πανεπιστημίου, τη Βουλιαγμένης και την Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα και φυσικά στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.