• 21 Ιουνίου, 2021

Καπραβέλος: ” Με συμπτώματα κοροναϊού μπήκε στην χώρα ο τουρίστας που διασωληνώθηκε”

 Καπραβέλος: ” Με συμπτώματα κοροναϊού μπήκε στην χώρα ο τουρίστας που διασωληνώθηκε”

«Καμπανάκι» για του ελέγχους που γίνονται στην άφιξη των τουριστών από τις Αρχές χτύπησε ο Νίκος Καπραβέλος με αφορμή το περιστατικό με τον τουρίστα που διασωληνώθηκε στο «Παπανικολάου».

Όπως είπε ο διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, ο Ρώσος τουρίστας είχε δύσπνοια και πυρετό, συμπτώματα του κορωνοϊού που δεν εκτιμήθηκαν. «Διέλαθε της προσοχής των αρμοδίων» είπε χαρακτηριστικά,  με τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιεί έρευνα.

Από την αποκάλυψη αυτή προκύπτει ότι ο Ρώσος τουρίστας μπήκε στη χώρα μόνο με την επίδειξη του αρνητικού μοριακού τεστ και χωρίς να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας έστω με την θερμομέτρησή του κατά την είσοδο στη χώρα.

Το αρνητικό μοριακό τεστ που υπέδειξε γεννά επίσης πολλά ερωτήματα στους επιστήμονες αφού όπως είπε ο Νίκος Καπραβέλος «είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι στις 26 Μαΐου βγήκε το μοριακό τεστ που έκανε αρνητικό και τρεις ημέρες μετά στις 29 να έχει αυτά τα συμπτώματα είναι πολύ περίεργο και θα πρέπει να ερευνηθεί», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ήταν πλαστό και θα πρέπει να ερευνηθεί.

Διασωληνώθηκε τουρίστας στο “Παπανικολάου” : Είχε μπει με αρνητικό τεστ στην Ελλάδα

Με αφορμή το περιστατικό με τον Ρώσο τουρίστα ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Παπανικολάου, ο Νίκος Καπραβέλος επεσήμανε ότι χρειάζεται να θέσει η χώρα αυστηρές προϋποθέσεις για την είσοδο των τουριστών μια και περιμένουμε 15 εκατομμύρια και οι μεταλλάξεις προβληματίζουν.

Ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του Παπανικολάου εμφανίστηκε εξαιρετικά προβληματισμένος και για την πορεία αποκλιμάκωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας επισημαίνοντας ότι δεν λέει να φύγει. Η χρονική διάρκειά του είπε είναι μεγάλη και η αποκλιμάκωσή του αργή επεσήμανε.