• 23 Ιουνίου, 2021

Καλογρίτσας στην προανακριτική: Δεν χρωστάω, δεν επιστρέφω τα 3 εκατ. στους Χούρι – ΝΔ: Καυτά ερωτήματα – ΣΥΡΙΖΑ: Άφθονο γέλιο

 Καλογρίτσας στην προανακριτική: Δεν χρωστάω, δεν επιστρέφω τα 3 εκατ. στους Χούρι – ΝΔ: Καυτά ερωτήματα – ΣΥΡΙΖΑ: Άφθονο γέλιο

«Δεν χρωστάω σε κανέναν δεν γυρνάω πίσω λεφτά», φέρεται να κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας στην προανακριτική της Βουλής όσον αφορά στα τρία εκατ. ευρώ που χρωστάει στους Χούρι.   

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ωμά παραδέχθηκε ότι τα   3 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν στην εταιρία του γιου του,  Γιάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Αν και ο Χρήστος Καλογρίτσας συνεχίζει να επαναλαμβάνει μονότονα τα περί «μπροστινού» δεν έχει προσκομίσει μέχρι στιγμής κάποιο σχετικό αποδεικτικό στοιχείο. 

Ερωτηθείς εάν οι ισχυρισμοί του αποτυπώνονται από στοιχεία, απάντησε «έχω μια γραμματέα 40 χρόνια που όμως τώρα δεν μπορεί». 

Έφτασε ακόμα στο σημείο να ισχυριστεί ότι δεν έχει καμία σχέση με τη τεχνική-κατασκευαστική εταιρεία Τοξότης, η οποία του ανήκει, ενώ κατέθεσε πως «δε θυμάται» τι λέει η μήνυση που υπέβαλε στον Νίκο Παππά. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος με την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη.

 • Θεοδώρα Τζάκρη: Να σας διαβάσω από την σελίδα 23 της έγκλησης σας σε βάρος του Νίκου Παππά…
 • Χρ. Καλογρίτσας: Δεν την έγραψα εγώ την έγκληση ο Τοξότης την έγραψε. Τι σχέση έχω εγώ με τον Τοξότη!!!
 • Χρ.Καλογριτσας: Δεν θυμάμαι τι λέει η μήνυση που έκανα στον Παππά.
 • Στ. Κελέτσης: Πάρτε την μήνυση που κάνατε και διαβάστε την.
 • Θεοδώρα Τζάκρη: Χρωστάτε 3 εκατομμύρια ευρώ.
 • Χρ. Καλογρίτσας: Δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν γυρνάω πίσω λεφτά. Στο ΚΕΦΟΜΕΠ είχαν δεσμευθεί μόνον οι  προσωπικοί μου λογαριασμοί όχι των εταιριών. Υποθήκευσα  την περιουσία του γιου μου και της γυναίκας μου, για να δανειστώ τα 8 εκατομμύρια ευρώ

ΝΔ: Να δώσει απαντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντήσεις στα ερωτήματα που εγείρονται μετά τις νέες αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα ζητά η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Από το 2017 βουλευτές της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή για την προέλευση των χρημάτων της εφημερίδας Documento. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ φυσικά σιωπούσε.

Ο κ. Καλογρίτσας, στη διάρκεια της κατάθεσής του στη Βουλή, ανέφερε με λεπτομέρειες ότι, κατόπιν εντολών του κ. Παππά αφού ναυάγησε το σχέδιο για δημιουργία “Syriza Channel”, τα 3 εκατομμύρια ευρώ πήγαν για τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ-εφημερίδας και συγκεκριμένα της εφημερίδας Documento, η οποία εκτός των άλλων υπηρεσιών στο κόμμα, θα αναλάμβανε και τις επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων και των συζύγων τους.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, ο κ. Καλογρίτσας έπαιρνε εντολές μόνο από τον κ. Παππά και όταν διαφώνησε για τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις του “Syriza press” σε βάρος συζύγων πολιτικών αντιπάλων του επιβλήθηκε να αποχωρήσει λαμβάνοντας απειλητικά μηνύματα από τον κ. Παππά, όπως ο ίδιος επικαλέστηκε.

 • Ποια ήταν η διαδρομή των 3 εκατομμυρίων ευρώ;
 • Πώς ένας εργαζόμενος σε μια εφημερίδα, στην οποία έχουν καταλήξει 3 εκατομμύρια, γίνεται στη συνέχεια ιδιοκτήτης;
 • Ποιος ο ρόλος του κ. Αρτέμη Αρτεμίου στην αναζήτηση χρημάτων για τη δημιουργία του Syriza Channel;
 • Είναι πράγματι οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου το ίδιο ακριβώς πράγμα;
 • Οφείλονται απαντήσεις, τις οποίες οι εμπλεκόμενοι μέχρι σήμερα έχουν κάνει οτιδήποτε για να αποφύγουν”.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Άφθονο γέλιο

Άφθονο γέλιο και νέες αντιφάσεις» εντοπίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολιάζουν την σημερινή κατάθεση του εργολάβου στην προανακριτική για τον Νίκο Παππά.

«Η σημερινή κατάθεση Καλογρίτσα στην Προανακριτική χάρισε για μια ακόμα φορά άφθονο γέλιο και νέες αντιφάσεις» υπογραμμίζουν με νόημα.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν ότι «ο μάρτυρας οδήγησε τον πρόεδρο της Επιτροπής στο σημείο να του δείξει τη μήνυση που ο ίδιος ο Καλογρίτσας έχει καταθέσει (εναντίον της CCC) και στην οποία στηρίχθηκε -υπενθυμίζεται- η σύσταση της προανακριτικής».