• 27 Νοεμβρίου, 2021

Κακοκαιρία εξπρές και μετά… 30αρια

 Κακοκαιρία εξπρές και μετά… 30αρια

Αύριο, Τρίτη 2 Νοεμβρίου, αναμένεται να «χτυπήσει» την Ελλάδα κακοκαιρία-εξπρές με βροχές, όμως στη συνέχεια της εβδομάδας, ο υδράργυρος θα δείξει ακόμα και 30άρια!

Αναλυτικά η πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να κινηθεί ανατολικά επιδεινώνοντας πρόσκαιρα τον καιρό στη χώρα μας αύριο Τρίτη.

Όπως μπορούμε να δούμε και στον πρώτο χάρτη μας όπου αποτυπώνονται οι βροχοπτώσεις με τις μπλε – μωβ – ροζ αποχρώσεις, ισχυρές βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο δημιουργώντας στην ουσία αυτό που ονομάζουμε στην Μετεωρολογία καιρό τύπου “ΠΙ” μιας και αν θα παρατηρήσουμε στον χάρτη μας οι αποχρώσεις κατανέμονται σε σχηματισμό του γράμματος ΠΙ της ελληνικής αλφάβητου.

Ένα σύντομο πέρασμα από βροχοπτώσεις θα συναντήσουμε και στην Αττική με την Θεσσαλονίκη να θέτει υποψηφιότητα για πιο πολλές βροχές μέσα στην αυριανή ημέρα.https://c097af7a9d40c107a40ab4ace462dfe5.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Για τη συνέχεια ο καιρός μας επιφυλάσσει καλοκαιρινό σκηνικό με τον υδράργυρο να «φλερτάρει» ίσως και με τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου τοπικά μιας και πολύ θερμές αέριες μάζες όπως μπορούμε να δούμε στον δεύτερο χάρτη μας με τις πορτοκαλί αποχρώσεις θα ξεχυθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την περιοχή μας. Το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου θα δηλώσει το “παρών” έστω και με μικρή καθυστέρηση!»

Σημειώνεται ότι «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» ονομάζουμε στην Ελλάδα τις λίγες μέρες κοντά στη γιορτή που πέφτει στις 26 Οκτωβρίου, όταν ο καιρός είναι σαν καλοκαιρινός.