• 29 Νοεμβρίου, 2021

Η Rolls-Royce “κόβει” 9.000 θέσεις εργασίας λόγω κοροναϊού

 Η Rolls-Royce “κόβει” 9.000 θέσεις εργασίας λόγω κοροναϊού

Η Rolls-Royce σχεδιάζει να προχωρήσει στην περικοπή τουλάχιστον 9.000 θέσεων εργασίας ή πάνω από το ένα έκτο του εργατικού της δυναμικού, σε ένα ακόμα πλήγμα για τη βρετανική οικονομία και τη βιομηχανία της αεροπορίας λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Η εταιρεία, που κατασκευάζει κινητήρες για αεροσκάφη όπως το Boeing 787 και το Airbus 350, ανακοίνωσε σήμερα ότι μπορεί επίσης να κλείσει εργοστάσια καθώς συρρικνώνεται προκειμένου να προσαρμοστεί στη μικρότερη αγορά που αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί λόγω της κρίσης.

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι προμηθευτές τους είναι μεταξύ των εταιριών που έχουν πληγεί περισσότερο από το lockdown που επιβλήθηκε προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού, με τα επιβατικά ταξίδια να ‘παραλύουν’.

«Πρέπει να μειώσουμε την βάση κόστους μας και να προσαρμοστούμε σε έναν νέο κόσμο, με τη δυναμικότητα να συμβαδίζει με την αναμενόμενη ζήτηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce Γουόρεν Ιστ σε δημοσιογράφους, παρουσιάζοντας το μεγαλύτερο κύμα μειώσεων που έχει κάνει η εταιρεία από την ιδιωτικοποίησή της το 1987.

Οι 9.000 θέσεις εργασίας από τους 52.000 εργαζομένους της σε όλον τον κόσμο θα αφορούν κυρίως τον μη στρατιωτικό αεροδιαστημικό της κλάδο. Η εταιρεία είπε ότι στόχος είναι να εξοικονομήσει ετησίως 1,3 δισεκατομμύριο στερλίνες, με τα 700 εκατ. περίπου να προέρχονται από τις απολύσεις και τα υπόλοιπα από άλλα μέτρα, που μπορεί να περιλαμβάνουν και το κλείσιμο εργοστασίων, ενώ ξεκινούν οι σχετικές διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα.