Η “Καθημερινή” “καρφώνει” τον Νίκο Βούτση ότι …χειροκρότησε τον Μητσοτάκη

 Η “Καθημερινή” “καρφώνει” τον Νίκο Βούτση ότι …χειροκρότησε τον Μητσοτάκη

Δεν διέλαθε της προσοχής των παροικούντων την Ιερουσαλήμ (της Κουμουνδούρου) το ευκρινές -αν και στο κάτω μέρος- “χτύπημα” στο σημερινό πρωτοσέλιδο της “Καθημερινής”. Τίτλος: “Το χειροκρότημα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη”, με παραπομπή στην στήλη “Θεωρείο”.

Η επισήμανση αφορά, όχι έναν οποιονδήποτε βουλευτή, αλλά τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και αναφέρει την αντίδραση επιδοκιμασίας κατά την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.

Κατά την “Καθημερινή” το χειροκρότημα Βούτση συνέβη κατά την αναφορά του πρωθυπουργού στους νεκρούς της Marfin. Και επισημαίνεται, προφανώς, σε αντιδιαστολή με το γεγονός που επισημαίνει η Ν.Δ, ότι, δηλαδή, δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση για την “μαύρη” επέτειο.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Βούτσης είναι μεταξύ αυτών που έχουν δεχθεί επικρίσεις και εσωκομματικά πυρά για την γενικά ήπια στάση που τηρούν έναντι της κυβέρνησης. Ο Νίκος Βούτσης, ωστόσο, πλην του ότι είναι ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρώην πρόεδρος της Βουλής, θεωρείται εξ αυτών που προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τις αντιπαράθέσεις τάσεων και ομάδων. Είναι, δε, μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη, τα μοναδικά στελέχη της παλαιάς φρουράς που διατηρούν έκπαλαι ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με μετριοπαθή στελέχη της κεντροδεξιάς. Κάτι συχνά χρήσιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάδειξη του “χειροκροτήματος” από την “Καθημερινή” εκλαμβάνεται από αρκετούς στον ΣΥΡΙΖΑ ως “λάδι στη φωτιά” (με παρότρυνση κυβερνητικών πηγών) με στόχο την αναζωπύρωση των εσωκομματικών αντιθέσεων.

Ο κ. Βούτσης δέχθηκε πυρά, άλλωστε, για το γεγονός ότι ήταν μεταξύ εκείνων που δεν υπέγραψαν, προ ημερών, την ερώτηση 77 βουλευτών για την καμπάνια των 20 εκατ. και τον αποκλεισμό της εφημερίδας Documento του Κώστα Βαξεβάνη.

Η Καθημερινή

Σεραφείμ Κοτρώτσος