• 3 Αυγούστου, 2021

“Η εικόνα στο Βέλγιο μετά τις πλημμύρες θυμίζει τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”

 “Η εικόνα στο Βέλγιο μετά τις πλημμύρες θυμίζει τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”

Η εικόνα της περιοχής της Βαλλονίας μετά τις φονικές πλημμύρες είναι όμοια με εκείνη που υπήρχε μετά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως μετέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βελγίου, Δημήτρης Αργυρόπουλος.

«Θύματα, αγνοούμενοι, σπίτια κατεστραμμένα είναι ο τραγικός απολογισμός. Οι δρόμοι εξαφανίστηκαν, αφού το νερό τούς έσκαψε και σήκωσε τα αυτοκίνητα. Χιλιάδες οχήματα μεταφέρθηκαν έως έξι χιλιόμετρα μακρύτερα από το σημείο όπου ήταν παρκαρισμένα. Οι ζημιές είναι τεράστιες. Η εικόνα της περιοχής είναι όμοια με αυτή μετά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αργυρόπουλος.

Κύπρος: Επίθεση αντιεμβολιαστών σε τηλεοπτικό σταθμό – Η δραματική έκκληση του παρουσιαστή (vid)

Ερωτηθείς για τους περίπου 40.000 Έλληνες, που κατοικούν μόνιμα σε όλο το Βέλγιο, απάντησε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επιβεβαιωμένη απώλεια σε ανθρώπινη ζωή. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις που είχαν οι Έλληνες και βρίσκονταν στις πόλεις που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν καταστραφεί».

Παράλληλα, ο κ.Αργυρόπουλος ανέφερε ότι εκτός από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες, σημειώθηκε και «πλιάτσικο» από επιτήδειους. «Έγιναν κλοπές. Μόλις κάποιοι είδαν ότι αυτοκίνητα αναποδογύρισαν, μαγαζιά και σπίτια καταστράφηκαν, άρχισαν να σπάνε τζάμια και τζαμαρίες και να παίρνουν από μέσα ό,τι έβρισκαν» σημείωσε.

Η ελληνική κοινότητα, σε συνεργασία με τους δήμους του Βελγίου, συγκεντρώνει κλινοσκεπάσματα, ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν υποστεί ζημιές.