• 28 Νοεμβρίου, 2021

Η Ακρόπολη πλημμύρισε στον “Μπάλλο” – Βίντεο διαψεύδει την υπουργό Πολιτισμού (vid)

 Η Ακρόπολη πλημμύρισε στον “Μπάλλο” – Βίντεο διαψεύδει την υπουργό Πολιτισμού (vid)

Η Λίνα Μενδώνη, υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ότι δεν υπήρχαν νερά «τα οποία να ξεχειλίζουν δεξιά και αριστερά ή να πλημμυρίσουν οι εργοταξιακοί οικίσκοι που υπάρχουν πάνω».

«Στην Ακρόπολη τους τελευταίους μήνες γίνεται συστηματικά από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, της Ακροπόλεως δηλαδή, ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο έχει ξεκινήσει, ήδη από το 2020, μέσα στο πλαίσιο της χορηγίας του Ιδρύματος Ωνάση», είπε η υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «η καταιγίδα “Μπάλλος” έδειξε ότι το αντιπλημμυρικό σύστημα δούλεψε πάρα πολύ καλά» και πως «αυτό που υπήρξε πάνω στην Ακρόπολη ήταν στα φυσικά κοιλώματα των βράχων ή σε κάποια κοιλώματα που φυσικά υπάρχουν πάνω στην Ακρόπολη συγκεντρώθηκε μία μικρή ποσότητα νερού».

Η υπουργός Πολιτισμού είπε ακόμη ότι «από εκεί και πέρα το σύστημα ανταποκρίθηκε πλήρως και έτσι είχαμε μία Ακρόπολη όχι πλημμυρισμένη, και όχι με τα φαινόμενα, τα οποία λίγα χρόνια πριν, ήταν πολύ συχνά σε κάθε μεγάλη βροχόπτωση».

Όμως ένα βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας διαψεύδει την κ. Μενδώνη:

Τα νερά έχουν μπει μέσα στο πρόχειρο κτίριο, μουσκεύοντας τα γραφεία ενώ έξω από αυτό δίπλα ακριβώς στα μνημεία έχουν δημιουργηθεί λίμνες και το νερό ρέει με δύναμη.