• 18 Ιουνίου, 2021

Γλυκά Νερά: Ανατροπή με την ψυχολόγο της Καρολάιν – Της ζητούν να καταθέσει το πτυχίο της

 Γλυκά Νερά: Ανατροπή με την ψυχολόγο της Καρολάιν – Της ζητούν να καταθέσει το πτυχίο της

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της ψυχολόγου της άτυχης Καρολάιν η οποία δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων με επιστολή του  ζητεί από την Ελένη Μυλωνοπούλου να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ενώ αμφισβητείται ευθέως αν κατέχει κάτι από τα δύο, αφού γίνεται ξεκάθαρα λόγος για «αντιποίηση επαγγέλματος».

Αφορμή, στάθηκαν οι δηλώσεις της μέσω των οποίων εξέθεσα τα προσωπικά δεδομένα της 20χρονης Καρολάιν.

Στην επιστολή ζητείται από την Μυλωνοπούλου να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ενώ αμφισβητείται ευθέως αν κατέχει κάτι από τα δύο, αφού γίνεται ξεκάθαρα λόγος για «αντιποίηση επαγγέλματος».

Σάμος: Σταματούν οι εμβολιασμοί λόγω χαμηλής συμμετοχής – Η έκκληση του βουλευτή Χ. Στεφανάδη

Η επιστολή

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

«Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο», καταλήγει ο ΣΕΨ.

«Ο Μπάμπης βιώνει ένα μαρτύριο»

«Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για το ζευγάρι. Η Καρολάιν και ο Μπάμπης έρχονταν μαζί πάντα, έσερναν και το καρότσι με το μωράκι τους», είχε πει σε συνέντευξή της η Ελένη Μυλωνοπούλου.

»Εδώ στην Αθήνα δεν είχε φίλες, ήταν στην Αλόννησο. Ήταν μια πολύ καλή μανούλα που αφιέρωνε όλο τον χρόνο της στο παιδάκι της. Όπως γνωρίζετε, στην ψυχολόγο όλοι ανοίγονται. Έτσι και η Καρολάιν έκανε κατάθεση ψυχής κάθε φορά. Μάθαινα τι την κάνει ευτυχισμένη και χαρούμενη, τα άγχη της, τις αγωνίες της. Ήταν ένα 20χρονο παιδί. Πραγματικά την έβλεπα σαν παιδί μου… Είχε γίνει πολύ νωρίς μανούλα και ήθελε τις συμβουλές μου γιατί όπως είναι φυσικό είχε λίγο άγχος», εξήγησε η ψυχολόγος της.

«Ήταν μια ευτυχισμένη κοπέλα, η χαρά της ζωής»

Σε ερώτηση για το εάν φοβόταν κάτι, η κα Μυλωνοπούλου απάντησε ότι «δεν είχε φόβο για τίποτα, Είχε θέσει στόχους και προτεραιότητες στη ζωή της. Το άγχος της ήταν επειδή πριν φέρει στον κόσμο το κοριτσάκι της, τη Λυδία, ήταν πολύ μικρή, είχε μια αποβολή και όταν έμεινε έγκυος, η Λυδία γεννήθηκε πρόωρα. Ήταν ένα 20χρονο παιδί και με όλα αυτά που είχε βιώσει, είχε μέσα της ένα άγχος πώς θα μεγαλώσει το παιδί της, αν θα συνεχίσει τις σπουδές της. Ο Μπάμπης ήταν πολύ υποστηρικτικός στο να συνεχίσει τη Σχολή της. Δεν έκρυβε τίποτα από τον σύζυγό της. Ήταν μια ευτυχισμένη κοπέλα, η χαρά της ζωής. Λάτρευε τον σύζυγό της κι εκείνος το ίδιο».

Σχετικά με το οικόπεδο, η κα Μυλωνοπούλου είπε ότι της το είχε αναφέρει και όπως υποστήριξε «η 20χρονη ήταν ένα γελαστό παιδί, ήταν η χαρά της ζωής. Είχε χαρά να φτιάξει το σπίτι της. Και επειδή ήταν ένα αγνό παιδί το έλεγε παντού. Όλα τα όνειρά της τα έλεγε. Και πολλές φορές της έλεγα “μην ανοίγεσαι τόσο πολύ γιατί ο κόσμος δεν είναι όλος καλός”».

Σε ερώτηση για το πότε την είχε δει τελευταία φορά, η ψυχολόγος τόνισε ότι «το Πάσχα είχαν φύγει τα παιδιά. Είχαν πάει ταξίδι και μετά συνέβη αυτό το ειδεχθές έγκλημα και δεν προλάβαμε να συναντηθούμε».

«Ο Μπάμπης βιώνει το δράμα του με μεγάλη αξιοπρέπεια»

Για όσα έχουν γραφτεί η κα Μυλωνοπούλου τόνισε «oι ψυχολόγοι βλέπουν πίσω από τα χαμόγελα. Η Καρολάιν δεν είχε κάποιο πρόβλημα στη σχέση της με τον άνδρα της. Ο Μπάμπης βιώνει το δικό του δράμα με μεγάλη αξιοπρέπεια. Δυστυχώς οι άνθρωποι στην κοινωνία μας δικάζουν, καταδικάζουν και ασελγούν πάνω στις ανθρώπινες ψυχές χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης. Τα social γίνονται όπλα στα χέρια ατόμων με νοσηρή ψυχοσυναισθηματική κατάσταση και διαπομπεύουν πολύ εύκολα ανθρώπους».

«Έχουμε μια συνεχή επικοινωνία γιατί έχει να ξεπεράσει πολλά πράγματα. Καταρχάς έχει να ξεπεράσει αυτή την κατακραυγή που βιώνει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν τον αφήνουν να θρηνήσει τη γυναίκα του και να σταθεί δίπλα στο παιδί του. Μου έχει μιλήσει για το συμβάν αλλά δεν θέλω να δώσω λεπτομέρειες γιατί τα στοιχεία τα έχει η Αστυνομία», εξήγησε. Επίσης η κα Μυλωνοπούλου τόνισε ότι ο Μπάμπης βιώνει ένα μαρτύριο. Αυτά που διαβάζω είναι απάνθρωπα, αδιανόητα. Δεν μπορούν να σπιλώνουν έτσι έναν άνθρωπο».

Σχετικά με τα όσα έχουν ακουστεί για ένα συμβόλαιο ζωής ύψους 1 εκατ. ευρώ η ψυχολόγος είπε ότι δεν της το είχε αναφέρει ποτέ η Καρολάιν και ότι το διάβασε και η ίδια μετά τη δολοφονία της.

Η εκτίμηση για τους δράστες

Η κα Μυλωνοπούλου σε εκτίμησή της σχετικά με το γιατί τη σκότωσαν, είπε ότι «νομίζω ότι είχαν παρακολουθήσει, πρέπει να ήξεραν και να ήταν μπουκαδόροι. Γνώριζαν πάρα πολύ καλά τι έκαναν. Ο σύζυγος ήταν ψύχραιμος καθώς λόγω της εργασίας του έχει μάθει να διαχειρίζεται καταστάσεις κρίσης. Η Καρολάιν είναι μικρή και βλέποντας να απειλείται το παιδί της προφανώς φώναζε, δεν ήταν ψύχραιμη. Δεν νομίζω ότι μπήκαν τυχαία μέσα. Πρέπει να τους παρακολουθούσαν. Αν ήταν τυχαίο γιατί δεν μπήκαν στο σπίτι όταν απουσίαζαν το Πάσχα και ήταν άδειο;».