• 23 Ιουνίου, 2021

Σάμος: Σταματούν οι εμβολιασμοί λόγω χαμηλής συμμετοχής – Η έκκληση του βουλευτή Χ. Στεφανάδη

 Σάμος: Σταματούν οι εμβολιασμοί λόγω χαμηλής συμμετοχής – Η έκκληση του βουλευτή Χ. Στεφανάδη

Προβληματισμό προκαλεί η διακοπή του εμβολιαστικού προγράμματος στη Σάμο, ενώ μάλιστα βρισκόμαστε στο καλοκαίρι και αναμένονται αφίξεις τουριστών. Οι εμβολιασμοί που ήταν προγραμματισμένοι από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου αναβάλλονται. Το θέμα ανέδειξε μέσω της ΕΡΤ ο βουλευτής του νησιού Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο οποίος είπε ότι ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους τον ενημέρωσε, ότι η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» δεν θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στο νησί.

Η επίσημη αιτιολογία, είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος στην τοπική κοινωνία και ο χαμηλός ρυθμός στα ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάδη, ο Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι για τους εμβολιασμούς των 4.300 δόσεων, που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν, θα έφταναν στο νησί 25 γιατροί από διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Ωστόσο δεδομένης της πολύ μικρής συμμετοχής, μόλις 110 άτομα, η πλατφόρμα «έκλεισε» προσωρινά. Ανέφερε ακόμη, ότι στο Καρλόβασι υπάρχουν περίπου 300 ελεύθερα ραντεβού και μπορούν οι πολίτες άμεσα να τα κλείσουν.

Η ανάρτηση Στεφανάδη, με έκκληση προς τους πολίτες της Σάμου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν: