• 2 Δεκεμβρίου, 2020

Γκίκας Μαγιορκίνης: Δραματική έκκληση στους νέους 18 έως 39 ετών -Αυτοί οδηγούν την εξάπλωση της επιδημίας

 Γκίκας Μαγιορκίνης: Δραματική έκκληση στους νέους 18 έως 39 ετών -Αυτοί οδηγούν την εξάπλωση της επιδημίας

Η Αττική εξακολουθεί να έχει τα περισσότερα κρούσματα ημερησίως και το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τα 250 από τα 667 που ανακοινώθηκαν.

Φιάσκο με τα γήπεδα: Δευτέρα βράδυ ανοίγουν σε φιλάθλους, Τρίτη πρωί όχι – Τι μεσολάβησε

Στην συνέχεια είναι η περιφέρεια Θεσσαλονίκης με 125 και η περιφέρεια της Βοιωτίας με 30.

Με αναφορές στα επιδημιολογικά δεδομένα χωρών του εξωτερικού, αλλά και με στοιχεία για την Ελλάδα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μια ακόμα φορά.

Έως και 20% η «συμμετοχή» των νέων στην επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών. Αυτό είπε επίσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης, δείχνοντας πως η ηλικιακή ομάδα των 18 – 39 ετών συμβάλλουν στην περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού.

Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε πως τις τελευταίες ημέρες, το πρώτο χαρακτηριστικό είναι ότι επιδημιολογική αύξηση καθοδηγείται από την ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών σε ποσοστό 60-70% περισσότερο από το αναμενόμενο.  

Η ηλικιακή ομάδα αυτή φαίνεται να είναι ενισχυμένη κατά περίπου 10-20% τις τελευταίες ημέρες ως προς τη συμμετοχή της στην επιδημία.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών είναι ότι υπάρχουν αρκετές εστίες μετάδοσης εκτός Αττικής που αφορούν αρκετά περισσότερο από το 50% των λοιμώξεων που καταγράφονται.

Στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 40 να τηρεί τα μέτρα προστασίας και να φορά μάσκες, με φόντο το τρομακτικό ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοινώθηκε νωρίτερα με 667 κρούσματα.

Επίσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους καπνιστές, λέγοντας πως οι καπνιστές διατρέχουν δύο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για να νοσήσουν σοβαρά από κοροναϊό.