Γκάγκα: “Πράσινο φως” στους γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν και ελεύθερο επάγγελμα

 Γκάγκα: “Πράσινο φως” στους γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν και ελεύθερο επάγγελμα

«Πράσινο φως» για το δικαίωμα παροχής ιδιωτικού έργου ετοιμάζεται να δώσει στους γιατρούς του δημοσίου το Υπουργείο Υγείας, ώστε να πάψει πλέον το φαινόμενο των γιατρών πολλών ταχυτήτων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στη Βουλή.

«Σήμερα στο εθνικό σύστημα υγείας υπάρχουν ιατροί πολλών ταχυτήτων. Πανεπιστημιακοί γιατροί, γιατροί ΕΣΥ και στρατιωτικοί ιατροί. Οι πανεπιστημιακές θέσεις γίνονται ανάρπαστες (…) και είναι θέσεις  που δίνονται σε 7 μεγάλες πόλεις και οι πανεπιστημιακοί ιατροί έχουν δικαίωμα ελευθέρου επαγγέλματος παράλληλα με τη δυνατότητα ερευνητικού, διδακτικού και κλινικού έργου στα Νοσοκομεία», σημείωσε και πρόσθεσε πως δικαίωμα ελεύθερου επαγγέλματος παράλληλα με τα νοσοκομειακά τους καθήκοντα έχουν και οι στρατιωτικοί γιατροί τους οποίους «όλοι οι πολίτες εμπιστεύονται», πρόσθεσε.

Η σύγκριση της Τζάκρη που ξεσήκωσε θύελλες στη ΝΔ

«Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους τους γιατρούς του συστήματος υγείας. Δυνατότητες που τους δίνονται σε άλλες χώρες και έτσι πολλοί προτιμούν να φύγουν», τόνισε η κα. Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα ίδια, εάν οι γιατροί έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, τότε θα στελεχωθούν πιο εύκολα τα περιφερικά νοσοκομεία και ιατρεία και θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες σε κάθε γωνία της Ελλάδας.

«Στόχος είναι ο Έλληνας πολίτης να έχει παντού πρόσβαση σε γιατρούς και ποιότητα υπηρεσιών υγείας και οι εργαζόμενοι στο σύστημα ασφάλεια και ικανοποίηση. Αυτές οι αλλαγές προϋποθέτουν φυσικά ευρύ δημόσιο δημοκρατικό διάλογο και γίνονται με σύμπνοια», ανέφερε.

Μανώλης Δράκος