• 19 Οκτωβρίου, 2020

Γηροκομείο – Κοροναϊός: Θλιβερή εικόνα με την ταλαιπωρία των ηλικιωμένων που μεταφέρονται σε νοσοκομεία – Η οργή Τσιόδρα και η εξήγηση Αρκουμανέα (vid)

 Γηροκομείο – Κοροναϊός: Θλιβερή εικόνα με την ταλαιπωρία των ηλικιωμένων που μεταφέρονται σε νοσοκομεία – Η οργή Τσιόδρα και η εξήγηση Αρκουμανέα (vid)

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης άρχισε η επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα όπου εντοπίστηκαν 32 κρούσματα κοροναϊού σε νοσοκομεία της Αθήνας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι 21 ηλικιωμένοι από το γηροκομείο, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, θα μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό και το Σισμαλόγλειο.

Πριν καλά καλά ξημερώσει, ασθενοφόρα έφτασαν στον Άγιο Παντελεήμονα και το προσωπικό του ΕΚΑΒ με τις ειδικές στολές έπαιρνε έναν έναν τους ηλικιωμένους για να τους μεταφέρει στα νοσοκομεία.

Η εικόνα προκαλεί θλίψη: Άνθρωποι στα τελευταία χρόνια της ζωής τους να ταλαιπωρούνται ακόμη περισσότερο. Άνθρωποι σε κατάκλιση, με σοβαρά νοσήματα να πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Η αποκάλυψη πως το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα υπάρχει εστία κορονοϊού έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Συνολικά έχουν εντοπιστεί 32 κρούσματα, εκ των οποίων οι 21 είναι ηλικιωμένοι τρόφιμοι.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, που βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, δεν έκρυψε την οργή του για την εξέλιξη. Η προσοχή για τα γηροκομεία και τις άλλες δομές ήταν από τις πρώτες συμβουλές που είχε δώσει ο ίδιος άλλωστε.

“Υπάρχει μία επιδημία αρκετά σοβαρή, που αφορά περίπου το 50% των τροφίμων. Ελέγχονται όλοι, υπάλληλοι και υγειονομικό προσωπικό. Θα διακομιστούν στο νοσοκομείο τα σοβαρά περιστατικά. Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο, συνήθως είναι από το προσωπικό. Υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς, το 80%, είναι κατακεκλιμένοι. Είναι μία κατάσταση που δεν θέλουμε να ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να τη βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και πάει καλά. Η Αθήνα δεν πάει καλά”.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας χθες βράδυ στην ΕΡΤ αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε ελεγχθεί στα τέλη Αυγούστου και δεν είχε βρεθεί κάποιο κρούσμα. “Πρέπει να δούμε τι συνέβη τον μήνα που μεσολάβησε”, τόνισε.