• 15 Ιουνίου, 2021

Γερμανική Τηλεόραση: “Στην Ελλάδα καίγονται ξανά δάση και χωριά – Ο καπνός έφτασε μέχρι την Αθήνα”

 Γερμανική Τηλεόραση: “Στην Ελλάδα καίγονται ξανά δάση και χωριά – Ο καπνός έφτασε μέχρι την Αθήνα”

Στην καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και επεκτάθηκε στη Δυτική Αττική καίγοντας χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης αναφέρεται εκτενώς η ιστοσελίδα tagesschau.de του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD).

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Με την εκτεταμένη χρήση πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων η ελληνική πυροσβεστική υπηρεσία κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο μια μεγάλη πυρκαγιά δυτικά της Αθήνας (…) Πολλά σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν ζημιές. Πρόκειται κυρίως για εξοχικές κατοικίες ή μικρά σπίτια έξω από χωριά (…) Περισσότεροι από 300 πυροσβέστες, μέλη των ενόπλων δυνάμεων και εθελοντές συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς με την υποστήριξη από αέρος 21 αεροσκαφών και ελικοπτέρων πυρόσβεσης.»

“Πόλεμος” εφοπλιστών: Μαρινάκης κατά Λασκαρίδη- Τον κατηγορεί για παραλήρημα και ζητά παρέμβαση της Ένωσης Εφοπλιστών

Το δημοσίευμα αναφέρεται λεπτομερώς στις προσπάθειες κατάσβεσης, αλλά και στην φερόμενη αιτία της πυρκαγιάς από αμέλεια κατοίκου, ο οποίος έκαιγε ξύλα. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα: «Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά στην Ελλάδα φέτος. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε ξηρασία στον νότιο τμήμα της χώρας, ενώ σε πολλές περιοχές οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 30 βαθμούς.»

Ξανά και ξανά πυρκαγιές

«Ο καπνός έφτασε μέχρι την Αθήνα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος για την μεγάλη πυρκαγιά στην Zeit Online, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ξηρασία, ισχυροί άνεμοι, υψηλές θερμοκρασίες. Στην Ελλάδα καίγονται ξανά δάση και χωριά στο Nότο της χώρας έχουν εκκενωθεί (…) Καταστροφικές πυρκαγιές συμβαίνουν ξανά και ξανά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά συνήθως ξεκινούν αργότερα μέσα στη χρονιά. Η περασμένη εβδομάδα ωστόσο ήταν ασυνήθιστα ζεστή. Πριν από τρία χρόνια πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χειρότερη πυρκαγιά στην ιστορία της χώρας, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μάτι».

Πηγή: dw.com