• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Γερμανία: Προς τρίτη δόση για τους πολίτες άνω των 60 ετών με νοσήματα

 Γερμανία: Προς τρίτη δόση για τους πολίτες άνω των 60 ετών με νοσήματα

Στον απόηχο των χθεσινών βίαιων επεισοδίων στο κέντρο του Βερολίνου, όταν η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει διαδήλωση 5.000 αντιεμβολιαστών, επειδή πραγματοποιήθηκε χωρίς την απαραίτητη άδεια, το γερμανικό υπουργείο Υγείας δρομολογεί από το Σεπτέμβριο τον εμβολιασμό ατόμων από 60 και πάνω, οι οποίοι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα αναμένεται απόφαση της συνεδρίασης του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Γενς Σπαν με τους ομολόγους του από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και νέων από 12-17 ετών, για τους οποίους έχει προβλεφθεί εμβόλιο είτε με Biontech/Pfizer, είτε με Μoderna.

Στο μεταξύ έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ πολιτικών διαφόρων κομμάτων και της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμού, η οποία δεν προχωρά, μέχρι αυτή την ώρα, στη σύσταση για εμβολιασμό ούτε των 60+, αλλά ούτε και των 12+ με το επιχείρημα ότι δεν έχει ακόμα στη διάθεσή της επαρκή στοιχεία για ενδεχόμενες μακροπρόθεσμες παρενέργειες του εμβολίου. Κι όλα αυτά την ώρα που στο Ισραήλ ξεκίνησε να χορηγείται η τρίτη δόση του εμβολίου στους άνω των 60, δίχως προϋποθέσεις.