• 5 Μαρτίου, 2021

Γαλάτσι: Ο Δήμος κλείνει βρεφονηπιακούς σταθμούς ,το Άλσος Βεΐκου και υπηρεσίες

 Γαλάτσι: Ο Δήμος κλείνει βρεφονηπιακούς σταθμούς ,το Άλσος Βεΐκου και υπηρεσίες

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ανακοίνωσε ότι από αύριο Τρίτη (9/2), αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου,ενώ κλείνει και το Άλσος Βεΐκου!

Η αιτιολογία της απόφασης είναι ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού.

Επίσης, το Δημαρχείο θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο αλλά η επίσκεψη σε αυτό θα γίνεται μόνο μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.

Η ανακοίνωση από τον Δήμο Γαλατσίου:

Ο Δήμος Γαλατσίου σας ενημερώνει ότι από αύριο, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, κλειστοί -μέχρι νεοτέρας – θα παραμείνουν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς και το Άλσος Βεΐκου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί άμεσα η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι όλα τα παιδάκια και οι εργαζόμενοι στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, εφόσον το επιθυμούν θα κάνουν προληπτικά τις επόμενες μέρες Covid τεστ με έξοδα του Δήμου.

Ορεστιάδα: “Καμπάνα” 5.700 ευρώ σε ιδιοκτήτη σπιτιού και 9 άτομα, ως κορονο-πρόστιμα για συγκέντρωση…

Επίσης, στο Δημαρχείο Γαλατσίου η εξυπηρέτηση του κοινούαπό αύριο 9 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι νεοτέρας,  θα γίνεται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ με ραντεβού σε εξαιρετικά  επείγουσες περιπτώσεις. Στο Δημαρχείο θα υπάρχει διευρυμένο ωράριο έως τις 6μ.μ. για τη διευκόλυνση των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού και να προσέρχονται στο Δημαρχείο με μάσκα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Στον Δήμο Γαλατσίου κάνουμε όλοι μαζί από την πρώτη στιγμή μια προσπάθεια να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Με ψυχραιμία και έγκαιρο σχεδιασμό, χωρίς να κινδυνολογούμε, αλλά ούτε και να ωραιοποιούμε καταστάσεις, επιδιώκουμε, όποτε είναι δυνατόν, να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις.

Στην αρχή της πανδημίας ήμασταν ο πρώτος Δήμος που πήρε άμεσα αποφάσεις και έκλεισε Κ.Α.Π.Η., αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα έθεσε μεγάλο μέρος του  ανθρώπινου δυναμικού σε τηλεργασία, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για τα δύσκολα που έρχονταν.

Γι’ αυτό για άλλη μια φορά, με σκοπό πάντα τον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς του Covid-19, προχωράμε σε δραστικά μέτρα, καθώς προτεραιότητα αποτελεί μόνο η υγεία.

Πρέπει όλοι μας να τηρούμε με προσήλωση τα μέτρα προστασίας ατομικής υγιεινής και ιδίως τη χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. ενώ σε περίπτωση ανησυχητικού  συμπτώματος πρέπει να επικοινωνείτε αμέσως με τον γιατρό σας και τον ΕΟΔΥ για οδηγίες.

Ο Δήμος Γαλατσίου συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα με ψυχραιμία και σοβαρότητα, πάντα με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί

Τηλέφωνα Δήμου Γαλατσίου και email:

Γραφείο Δημάρχου: 213- 2055335 – 213 -2055336

e_mail: galatsi@galatsi.gr

Κοινωνική Υπηρεσία: 2102222011

Γραφείο Παιδικών Σταθμών: 2132055386- 2132055387

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων: 213-2055427

e_mail:  grafeiotypougalatsi@galatsi.gr

Τηλεφωνικό κέντρο: 213-2055300