Φωτιές ανάβει η Μ. Παγώνη για το εμβόλιο: “Η υπεύθυνη δήλωση έχει ξεκινήσει, δεν συμφωνώ” (vid)

 Φωτιές ανάβει η Μ. Παγώνη για το εμβόλιο: “Η υπεύθυνη δήλωση έχει ξεκινήσει, δεν συμφωνώ” (vid)

«Έχουν δίκιο. Αυτή η υπεύθυνη δήλωση έχει ξεκινήσει, έχει γίνει. Κατά την προσωπική μου άποψη όπως για όλα τα εμβόλια δε χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση, έτσι θα έπρεπε να γίνει και για αυτό, και ο κόσμος έχει έναν προβληματισμό. Αυτό το χαρτί δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ο καθένας που πηγαίνει στο κέντρο θα λέει τα στοιχεία του, και κάποια πράγματα για το ιστορικό του. Όλα αυτά είναι ένα ιστορικό που δίνεται. Δεν συμφωνώ να υπογράφει κάποιος ένα χαρτί. Να γίνει ό,τι γίνεται με όλους τους εμβολιασμούς» είπε μιλώντας στο Mega η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας- Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Με αυτή τη δήλωση η κ. Παγώνη ανάβει πάλι φωτιές στη συζήτηση για το εμβόλιο και τη δήλωση που φέρεται να καλούνται να υπογράψουν όσοι θα το κάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εμβόλιο COVID: Σε ποιες περιπτώσεις οι πολίτες πρέπει να υπογράψουν έγγραφο συναίνεσης

Έντυπο συγκατάθεσης εμβολιασμού: Τι ισχύει τελικά; – Αναμένεται επίσημη ενημέρωση

Η κ. Παγώνη επισημαίνει ότι όλα τα εμβόλια και τα φάρμακα μπορούν να εμφανίσουν παρενέργειες.

«Το κατάλαβα ότι φοβίζει τον κόσμο, έχουμε πολλά τηλεφωνήματα που ρωτούν γιατί γίνεται αυτό και έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση. Όπως όλα τα εμβόλια, έτσι πρέπει να γίνει και για το εμβόλιο του COVID. Δεν υπάρχει φάρμακο και δεν υπάρχει εμβόλιο που να μην κάνει σε ένα ελάχιστο ποσοστό μια παρενέργεια. Από ό,τι ξέρουμε από τις μελέτες, οι παρενέργειες είναι ελαχιστότατες, ό,τι ισχύει για όλα τα εμβόλια και όλα τα φάρμακα. Δεν χρειάζεται ο κόσμος να είναι φοβισμένος. Δεν έχει νόημα να κάνει κανείς το εμβόλιο σε ζωντανή σύνδεση. Ο κόσμος να ξέρει ότι οι γιατροί θα το κάνουν το εμβόλιο» είπε.

Μιλώντας για τα αυστηρά μέτρα σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα η κ. Παγώνη τόνισε ότι «υπάρχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο στην περιοχή, υπάρχουν βιομηχανίες, και πρέπει οι τοπικοί φορείς να φροντίσουν να γίνουν πολλά τεστ, ώστε να γίνει πιο γρήγορα η ιχνηλάτηση. Αν είναι δυνατόν να γίνει τεστ σε όλους. Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα».

Παναγιώτης Δρίβας