• 10 Μαΐου, 2021

Κοτανίδου για τον Αρχιεπίσκοπο:”Ελεγχόμενα τα συμπτώματα, θα δούμε τα επόμενα 24ωρα”- Έκανε τεστ πριν και μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

 Κοτανίδου για τον Αρχιεπίσκοπο:”Ελεγχόμενα τα συμπτώματα, θα δούμε τα επόμενα 24ωρα”- Έκανε τεστ πριν και μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νοσηλεύεται με κοροναϊό από το πρωί της Πέμπτης στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ευαγγελισμού. Αν και τις προηγούμενες μέρες, μετά το τέλος των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αλλά και πριν από τη συνάντησή του, το περασμένο Σάββατο, με τον πρωθυπουργό, είχε υποβληθεί σε μοριακά και rapid tests, τα οποία είχαν βγει αρνητικά.

Το τεστ που έκανε την περασμένη Δευτέρα (16.11.2020) ήταν θετικό. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπός του Χάρης Κονιδάρης, εμφάνισε ήπια συμπτώματα και χθες (18.11.2020) έκανε πυρετό που έφτασε στο 37,7.

Ο κ. Κονιδάρης, μιλώντας στο Mega (Ν.Ευαγγελάτος) διευκρίνισε πως ο Αρχιεπίσκοπος επέστρεψε από το ησυχαστήριό του στη Βοιωτία την περασμένη Πέμπτη και έκανε τεστ ενόψει της συνάντησής του, το Σάββατο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οπότε και βρέθηκε αρνητικός. Εκανε ξανά μοριακό έλεγχο αλλά και ταχεία εξέταση (rapid test) την Δευτέρα, οπότε και βρέθηκε θετικός, κάτι που οδηγεί στην εικασία πως κόλλησε από τρίτο πρόσωπο ή το απόγευμα του Σαββάτου ή την Κυριακή.

Οι γιατροί του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε συνεργασία και με τον Σωτήρη Τσιόδρα αποφάσισαν πως ο 82χρονος ιεράρχης πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Και σήμερα λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί, έγινε η εισαγωγή του, με τον Αρχιεπίσκοπο να μεταφέρθηκε αρχικά σε μονόκλινο δωμάτιο στην κλινική Covid και στη συνέχεια στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Τη φροντίδα του Αρχιεπισκόπου, έχει αναλάβει προσωπικά η Αναστασία Κοτανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ “Ευαγγελισμός”, η οποία μιλώντας στο δελτίο του Ant1 με το Νίκο Χατζηνικολάου είπε πως “η κατάσταση είναι ελεγχόμενη καθώς και τα συμπτώματα, θα δούμε ως θα εξελιχθεί τα επόμενα 24ωρα”, ενώ για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστασιο τόνισε πως είναι καλά και ίσως εξέλθει από το νοσοκομείο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ:

“Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερώνυμος, εισήχθη σήμερα στις 07:40 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου υποβάλλεται και σε εξετάσεις.

Σύντομα θα ακολουθήσει νεώτερο ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν είναι το μοναδικό στέλεχος της Εκκλησίας που νοσεί από κορονοϊό. Ήδη, η Εκκλησία θρηνεί για τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, που εκοιμήθη το περασμένο Σάββατο, νικημένος από την Covid-19.

  • Μέχρι στιγμής έχουν επίσης νοσήσει από κορονοϊό ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτος Ιερώνυμος, ο Επίσκοπος Ωλένης (βοηθός του Μητροπολίτη Ηλείας) Αθανάσιος.

Λίγο αφού έγινε γνωστό πως μπήκε με κορονοϊό στο νοσοκομείο, μέσω συνεργατών του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θέλησε να στείλει μήνυμα σε όλους να τηρούν τα μέτρα και πως με τη βοήθεια του Θεού όλα θα ξεπεραστούν.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.