• 30 Νοεμβρίου, 2020

Εξαδάκτυλος: Εχουμε πόλεμο, κλειδαμπαρωθείτε σπίτι οι “άμαχοι”

 Εξαδάκτυλος: Εχουμε πόλεμο, κλειδαμπαρωθείτε σπίτι οι “άμαχοι”

Έκκληση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να παραμείνουν στα σπίτια τους από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τονίζει ότι το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί με βάση έκτακτο σχέδιο «κατακόκκινου συναγερμού εν καιρώ πολέμου». Ο ίδιος σε ιδιαίτερα δραματικό τόνο, επισημαίνει: «Έχουμε πόλεμο κανονικότατο. Θα παρακαλέσω πολύ τους άμαχους συμπολίτες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες στο μηδέν ή στο απολύτως απαραίτητο. Οι “άμαχοι” να κλειδαμπαρωθούν μέσα στα σπίτια τους. Να κάτσουν στο σπίτι τους για να μας βοηθήσουν. Και ας αφήσουν τα υπόλοιπα να τα κάνουμε εμείς», τόνισε με δραματικό τόνο στον Real FM.

Έκκληση Χρυσοχοΐδη στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης: Μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις

«Ουαί και αλόμονο αν επεκταθεί η διασπορά και στην υπόλοιπη χώρα», σημειώνει ο κ. Εξαδάκτυλος καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να εξαντληθούν οι εφεδρείες σε κλίνες και ΜΕΘ στην υπόλοιπη χώρα. 

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, εξηγεί ότι «θα μας βοηθήσει πάρα πολύ κατά την περίοδο  2021-22» και συμπλήρωσε ότι ήδη «διανύουμε την περίοδο 2020-21».