• 11 Μαΐου, 2021

European Super League: Εξασφάλισε 4 δισ. χρηματοδότηση – Επιστολή στην FIFA

 European Super League: Εξασφάλισε 4 δισ. χρηματοδότηση – Επιστολή στην FIFA

Αποφασισμένες να προχωρήσουν στην δημιουργία της European Super League είναι οι 12 ομάδες που προχωρούν στην συγκρότησή τους και γι αυτό το λόγο απέστειλαν επιστολή στην FIFA με την οποία απειλούν με προσφυγή στα δικαστήρια εάν τους επιβληθούν κυρώσεις.

Στην επιστολή τους γνωστοποιούν ότι έχουν εξασφαλίσει ήδη χρηματοδότηση ύψους 4.000.000.000 ευρώ από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, χωρίς να το κατονομάζουν.

Το Associated Press δημοσιεύει περιεχόμενο της επιστολής που έστειλαν οι ομάδες της European Super League στη FIFA, με την οποία προειδοποιούν την Παγκόσμια Ομοσπονδία να μην σταθεί εμπόδια στα πλάνα τους.

“Η επίσημη δήλωσή σας μας αναγκάζει να πάρουμε προστατευτικά μέτρα για να διασφαλίσουμε τους εαυτούς μας από μια τέτοια επιθετική αντίδραση, που όχι μόνο θα θέσει σε κίνδυνο την επιχορήγηση που έχουμε πάρει, αλλά θα είναι και παράνομη.

Διαρροή emails στο Guardian που ανεβάζουν έως και στο 62% τα ψευδώς θετικά self tests – Τι απαντά ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Γι’ αυτό τον λόγο, η Super League Company έχει κάνει ήδη κινήσεις στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη ίδρυση και λειτουργία της διοργάνωσης σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν όλες οι λογικές και διαθέσιμες ενέργειες για να προστατευθούν η διοργάνωση και οι μέτοχοί τους, δεδομένης της ανεπανόρθωτης ζημιάς που θα έρθει αν για οποιονδήποτε λόγο μας στερηθεί το δικαίωμα να φτιάξουμε τη European Super League και να μοιραστούμε τα λεφτά από τη χορηγία”.