• 27 Νοεμβρίου, 2021

“Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια” – Πού στοχεύει ο Μητσοτάκης με την πόλωση και τη φράση που προκάλεσε τις αποδοκιμασίες στη Βουλή (vid)

 “Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια” – Πού στοχεύει ο Μητσοτάκης με την πόλωση και τη φράση που προκάλεσε τις αποδοκιμασίες στη Βουλή (vid)

Νέες παροχές ύψους 338,5 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να αποδυναμώσει την ισχύ των επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης για το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια και ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους δείχνοντας στρατηγική απόλυτης πόλωσης και όξυνσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά ευελπιστώντας να περιχαρακώσει το εκλογικό του ακροατήριο και από την αξιωματική αντιπολίτευση και από το Κίνημα Αλλαγής, που εσχάτως «τσιμπάει» στις δημοσκοπήσεις.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Από το 6,4% ανέβηκε στο 9,7% σε χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέπεια το τελευταίο διάστημα επιλέγει την σύγκρουση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω στον καμβά του αντι ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, που νεκρανασταίνεται αλλά και της διατήρησης των ερεισμάτων του στο ακροατήριο της μεσαίας τάξης.

Αποκαλυπτική αυτού ήταν η φράση του:

  • «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας μαζί με τον κ. Βαρουφάκη και την υπερήφανη διαπραγμάτευση το πρώτο εξάμηνο του ’15 που όλοι θυμόμαστε» προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσο αποκαλυπτική, άλλο τόσο διόλου τυχαία δεν ήταν. Η δεξαμενή του ΚΙΝΑΛ είναι διττή. Περιλαμβάνει αυτούς που δυσφορούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκείνους που δεν θέλουν να βλέπουν μπροστά τους τη ΝΔ και τη Δεξιά.

Η πρώτη ομάδα θα μπορούσε να είναι ένα ενδιαφέρον ακροατήριο προς προσεταιρισμό από μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν η κάλπη των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ αναδείξει πρόεδρο με σαφείς αντιδεξιές γωνίες.

Και οι υποθήκες μπαίνουν από τώρα καθώς ακόμη στις δημοσκοπήσεις τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξακολουθούν να είναι πιο ισχυρά σε σχέση με αυτά του Αλέξη Τσίπρα. 

Στην έρευνα που παρουσίασε χθες η ALCO μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ ο Πρωθυπουργός ανταγωνίζεται τον «κανένα» στην διαχείριση της πανδημίας (36% Μητσοτάκης έναντι 35% κανένας) και της οικονομίας (37% Μητσοτάκης έναντι 32% κανένας) εξού και η υπογράμμιση των πεπραγμένων Τσίπρα το 2015 και οι χαρακτηρισμοί Μητσοτάκη περί «αποτυχημένου πρώην Πρωθυπουργού» όταν αναφέρεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.