• 21 Οκτωβρίου, 2021

“Επιτροπή σοφών” με τεχνοκράτες, ειδικούς και πανεπιστημιακούς δίπλα στον Τσίπρα

 “Επιτροπή σοφών” με τεχνοκράτες, ειδικούς και πανεπιστημιακούς δίπλα στον Τσίπρα

Ένα νέο συμβουλευτικό όργανο με προσωπικότητες από τον χώρο της οικονομίας και της αγοράς, της Υγείας, της Παιδείας, της εξωτερικής πολιτικής και της Άμυνας φαίνεται πως θα αποκτήσει σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως μία κίνηση εξωστρέφειας και διεύρυνσης αλλά και παρουσίασης μιας ομάδας με τεχνοκρατική κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Libre, η σχετική απόφαση έχει ήδη ληφθεί από τον Αλέξη Τσίπρα και οι συνεργάτες του έχουν βολιδοσκοπήσει αρκετές τέτοιες προσωπικότητες και έχουν γίνει οι σχετικές συνεννοήσεις. Στόχος, βεβαίως, είναι η παρουσίαση της “επιτροπής σοφών” να γίνει με ήπιο τρόπο ώστε να μην διαταρραχθούν εσωκομματικές ισορροπίες, κυρίως, όμως, να μην δημιουργηθεί η εντύπωση πως πρόκειται για κάποιο όργανο η λειτουργία του οποίου θα υπερκεράσει την κομματική διάρθρωση και ιεραρχία.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην πορεία προς το συνέδριο του κόμματος που φαίνεται πως έχει κλειδώσει για τον Φεβρουάριο, αν και κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν να υπάρξουν αλλαγές ως προς τούτο μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής.

Οι πληροφορίες θέλουν από τον χώρο της Υγείας να έχουν βολιδοσκοπηθεί οι καθηγητές Γρηγόρης Γεροτζιάφας και Αθηνά Λινού, ενώ από την οικονομία και την αγορά ίσως υπάρξουν εκπλήξεις με πρόσωπα με ισχυρά τεχνοκρατικό προφίλ που έχουν διατελέσει μάνατζερ σε ιδιωτικές αλλά και δημόσιες επιχειρήσεις.