• 4 Δεκεμβρίου, 2020

Ειρωνείες Λαγού στην έδρα: Ευχαριστώ που με βοηθάτε να δικαιωθώ – Έντονος διάλογος της προέδρου με τον συνήγορο του

 Ειρωνείες Λαγού στην έδρα: Ευχαριστώ που με βοηθάτε να δικαιωθώ – Έντονος διάλογος της προέδρου με τον συνήγορο του

Επίθεση στην έδρα εξαπέλυσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Ι. Λαγού, λέγοντας γιατί το δικαστήριο ζήτησε μόνο το βούλευμα του 2019. Ο συνήγορος του Γ. Λαγού μετέφερε στην έδρα τις ευχαριστίες του εντολέα του κρίνοντας ότι οι χειρισμοί του δικαστηρίου θα τον βοηθήσουν να δικαιωθεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια στα οποία θα προσφύγει.

  • Πρόεδρος: Το δικαστήριο δεν ζήτησε βούλευμα του 2015, αλλά αν υπάρχει τυχόν βούλευμα για παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Ι. Λαγό και η εισαγγελέας προσκόμισε του 2015.
  • Συνήγορος Λαγού: Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το δικαστήριό σας δεν ήξερε ότι υπήρχαν άλλα δύο βουλεύματα. Αυτά γιατί δεν τα διαβάζετε;
  • Πρόεδρος: Τα ανέγνωσε η κυρία εισαγγελέας
  • Συνήγορος Λαγού: Υπάρχουν όμως και αυτά
  • Πρόεδρος: Τα δύο επόμενα βουλεύματα δεν λειτουργούν σαν Εφετείο

Πρωτοφανής τροπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας απαντά στο “άδειασμα” της προέδρου της έδρας

Ανατροπή: Η Μ. Λεπενιώτη αμφισβήτησε το σκεπτικό της εισαγγελέως για τις αναστολές στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

Εικόνες-ΣΟΚ: Αστυνομικοί με ναζιστικά σύμβολα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αδαμαντία Οικονόμου: Ποια είναι η εισαγγελέας που… αθώωσε τη Χρυσή Αυγή και εξακολουθεί να προκαλεί αναστάτωση

Ο δεύτερος συνήγορος του Γ. Λαγού διάβασε στο δικαστήριο δήλωση του εντολέα του, που έκανε λόγο για «πλάνη του δικαστηρίου» ως προς τη «δήθεν παραβίαση περιοριστικών όρων», επικαλούμενος τα βουλεύματα που ακολούθησαν του βουλεύματος του 2015.

Η έδρα έχει ήδη απαντήσει ότι τα βουλεύματα δεν λειτουργούν σαν Εφετείο και ασφαλώς δεν αντικαθιστά το μεταγενέστερο το προγενέστερο.

Ο συνήγορος ζήτησε να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή να σταματήσει ο Γ. Λαγός στο αεροδρόμιο, καθώς και να διαβαστούν δηλώσεις του Γ. Λαγού (από βίντεο) που λέει ότι εάν καταδικαστεί και δεν δοθεί αναστολή, θα είναι εδώ για να εκτίσει την ποινή του.