• 12 Απριλίου, 2021

Επιστρατεύονται 100 συνταξιούχοι για την απονομή συντάξεων

 Επιστρατεύονται 100 συνταξιούχοι για την απονομή συντάξεων

Tο υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι «ενεργοποιείται η ειδική ομάδα των 100 συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ που θα συνδράμουν τον Φορέα στο έργο επιτάχυνσης της απονομής των συντάξεων και της ταχύτερης εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, που προβλέφθηκε στον νόμο 4764/2020».

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών «οι 100 συνταξιούχοι θα υπογράψουν οκτάμηνη σύμβαση έργου, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης με τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, με αντικείμενο την υποστήριξη των διαδικασιών απονομής συντάξεων. Πρόκειται για πρώην υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα και οι οποίοι κατά το χρόνο της ενεργής υπηρεσίας τους είχαν υπηρετήσει –μεταξύ άλλων- στα αντικείμενα της απονομής συντάξεων όλων των κατηγοριών, της διαδικασίας υπολογισμού του χρόνου ασφάλισης, της διαδικασίας ελέγχου των εισφορών και της υποστήριξης της γραμματείας συντάξεων».

Πρόσφατα η ΠΟΠΟΚΠ έχει καταγγείλει την κυβέρνηση σημειώνοντας:

«Καθημερινά, οργανικές μονάδες διαλύονται, αρμοδιότητες μεταφέρονται χωρίς σχεδιασμό και πρόγραμμα, δίχως την αντίστοιχη ενίσχυση σε προσωπικό, αφού μετά το 2010 δεν έχουν γίνει προσλήψεις στην Κοινωνική Ασφάλιση που να αντισταθμίζουν τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, δίχως την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Η καθημερινή πια πρακτική των βίαιων μετακινήσεων εργαζομένων, χωρίς προηγούμενη αίτησή τους, αυξάνει την εργασιακή ανασφάλεια και το άγχος. Η απουσία ενός σύγχρονου, ολοκληρωμένου, ενιαίου πληροφοριακού συστήματος -με κραυγαλέο παράδειγμα τη λειτουργία χειρόγραφου πρωτοκόλλου σε αρκετές υπηρεσίες-, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε μηχανογραφικό εξοπλισμό και την πολυνομία, ταλαιπωρεί εργαζόμενους και εξυπηρετούμενους πολίτες από τον Φορέα».