Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικηγόρων έξω από το υπουργείο Εργασίας (εικόνες)

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικηγόρων έξω από το υπουργείο Εργασίας (εικόνες)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με αιτήματα τη διατήρηση της ευνοϊκής ρύθμισης για την ασφαλιστική ικανότητα με μόνη την καταβολή των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης του προηγουμένου έτους και την εκ νέου ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών σε βιώσιμη βάση. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ολομέλειας Δημήτρης Βερβεσός μέχρι σήμερα ουδεμία πρόνοια έχει υπάρξει για την αντιμετώπιση των άνω ζητημάτων, με αποτέλεσμα χιλιάδες δικηγόρων και ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων να μείνουν ανασφάλιστοι και να κινδυνεύουν με καταδιωκτικά μέτρα λόγω απώλειας των ρυθμίσεων.

Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Σπανάκη και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Νίκο Μηλαπίδη ενώ παράλληλα κατατέθηκαν τα αιτήματα της Ολομέλειας.

15_2_24_ενα

Παρατέθηκαν επίσημα στοιχεία από τις εκθέσεις του ΚΕΑΟ σύμφωνα με τα οποία, πάνω από 800.000 ασφαλισμένοι μη μισθωτοί οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές μετά το 2017, τα τελευταία χρόνια έχουν απωλεσθεί πάνω από 750.000 ρυθμίσεις, ενώ η τρέχουσα πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, όχι μόνον δεν είναι βιώσιμη, καθώς συνδέεται με την καταβολή των τρεχουσών εισφορών, αλλά και πιο αυστηρή από ποτέ, καθόσον η έστω και μια φορά απώλειά της, στερεί στον ασφαλισμένο τη δυνατότητα να αιτηθεί και πάλι τη ρύθμιση αυτή.

Από το υπουργείο έγινε γνωστό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, ότι της ευνοϊκής ρύθμισης για την ασφαλιστική ικανότητα έκαναν χρήση 400.000 ασφαλισμένοι, εκ των οποίων οι 180.000 οφείλουν ποσά λιγότερα των 500 ευρώ και από τους λοιπούς 220.000 ασφαλισμένους οι 100.000 είναι αγρότες.

Σχετικά Άρθρα