Επίσημο: Τι ισχύει τελικά για τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο για άθληση ή κατοικίδιο

 Επίσημο: Τι ισχύει τελικά για τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο για άθληση ή κατοικίδιο

Μετά από τη (νέα) σύγχυση τελικά οριστικοποιήθηκε τι θα ισχύσει για τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο στην Αττική, για άθληση ή για βόλτα με το κατοικίδιο.

Όλα άρχισαν όταν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι η μετακίνηση για άθληση και για κατοικίδια θα επιτρέπεται μόνο στα όρια του δήμου κατοικίας. Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης ο κωδικός 6 θα ισχύει για άσκηση και βόλτα κατοικίδιου, αλλά εντός της γειτονιάς του καθενός και πάντα με τα πόδια.

Δεν θα επιτρέπεται, δηλαδή, η μετακίνηση με το αυτοκίνητο για άθληση σε χώρους μακριά από τον τόπο διαμονής.

Πάντως κατά τη συνέντευξη με τον κ. Σταμπουλίδη συνέβη και ένα απρόοπτο:

Λίγο αργότερα πάντως ανακοινώνοντας τα μέτρα του τρίτου lockdown στην Αττική ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε, πως δεν θα απαγορεύεται τελικά η μετακίνηση μεταξύ δήμων για άσκηση.

“Όσον αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις για χρήση του SMS με κωδικό 6 που αφορούν στην ατομική άσκηση, αξιολογήθηκε ως μέτρο και τελικά δεν απαγορεύονται. Πρώτον γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του και τον έλεγχό του και δεύτερον διότι θα ήταν μια ταξική επιλογή σε βάρος των συμπολιτών σε πυκνοκατοικημένες ή σε λιγότερο προνομιούχες περιοχές χωρίς άμεση δυνατότητα πρόσβασης σε χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής” είπε ο κ.Χαρδαλιάς.

Παναγιώτης Δρίβας