• 25 Ιανουαρίου, 2022

Στις φυλακές Τριπόλεως θα οδηγηθεί ο Λιγνάδης

 Στις φυλακές Τριπόλεως θα οδηγηθεί ο Λιγνάδης

Από νωρίς το πρωί μετά την είδηση για προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά την πολύωρη απολογία του, είναι σε εξέλιξη ένα “θρίλερ” πληροφοριών για τη μεταφορά του σκηνοθέτη και ηθοποιού σε φυλακές εκτός Αθηνών.

Οι πληροφορίες αρχικά έκαναν λόγω για τις φυλακές Τρικάλων, κατόπιν διέρρευσε ότι θα μεταχθεί στις φυλακές Γρεβενών και πριν από λίγο όπως όλα δείχνουν επιβεβαιώνεται ότι θα κρατηθεί προσωρινά στις φυλακές Τριπόλεως.

Η συγκεκριμένη φυλακή (όπως και αυτή των Γρεβενών) διαθέτει ειδική πτέρυγα για όσους κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο Λιγνάδης απολογήθηκε χθες ενώπιον της 19ης ανακρίτριας της Αθήνας για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων.

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα Ανακρίτρια και Εισαγγελέας εξέφρασαν την άποψη πως ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί.

Η 19η τακτική ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του καλλιτέχνη, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, τα οποία σε συνδυασμό με τη διάρκεια της δράσης του κρίθηκε ότι τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα στην δικαστική λειτουργό με το οποίο, αρνούμενος κάθε πράξη, χαρακτήρισε μυθοπλασίες όσα του καταλογίζονται από τους δύο παθόντες.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας κατέθεσαν στην ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο προς απόδειξη ισχυρισμών που έχει προβάλει για να αντικρούσει τους δύο καταγγέλλοντες.