Υπήκοοι Αλγερίας και Ιράκ οι νεκροί κρατούμενοι στις Φυλακές Νιγρίτας–10 άτομα με μαχαίρια στη συμπλοκή

 Υπήκοοι Αλγερίας και Ιράκ οι νεκροί κρατούμενοι στις Φυλακές Νιγρίτας–10 άτομα με μαχαίρια στη συμπλοκή
💡 AI Summary by Libre

Δύο κρατούμενοι, 46χρονος Αλγερινός και 43χρονος Ιρακινός, τραυματίστηκαν θανάσιμα σε άγρια συμπλοκή στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών την Κυριακή 3 Μαΐου 2026.

Η συμπλοκή ξεκίνησε όταν τέσσερις κρατούμενοι διέφυγαν από το κελί «9» και επιτέθηκαν με αιχμηρά αντικείμενα σε άλλους κρατουμένους του κελιού «6».

Στο περιστατικό συμμετείχαν περίπου δέκα κρατούμενοι, ενώ σωφρονιστικοί υπάλληλοι επενέβησαν για τον διαχωρισμό και παρείχαν πρώτες βοήθειες, καλώντας παράλληλα το ΕΚΑΒ.

Διεξάγεται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Σερρών και πειθαρχική έρευνα, ενώ ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και κλήθηκε ιατροδικαστής.

Δύο κρατούμενοι, ένας 46χρονος από την Αλγερίας και ένας 43χρονος Ιρακινός, τραυματίστηκαν θανάσιμα στη διάρκεια άγριας συμπλοκής που σημειώθηκε την Κυριακής (03.05.2026) στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Η αιματηρή συμπλοκή συνέβη λίγο πριν τις 16:00 εντός των πειθαρχικών κελιών του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας Σερρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια προαυλισμού των κρατουμένων στον διάδρομο των φυλακών, τέσσερις έγκλειστοί από το κελί «9» βγήκαν από αυτό και έσπασαν τα λουκέτα από άλλα δύο κελιά, το «4» και το «8».

Στη συνέχεια όλοι μαζί επιτέθηκαν με αιχμηρά αντικείμενα, πιθανότατα με μαχαίρια, στους συγκελίτες του πειθαρχιακού κελιού «6».

Ο ένας από τους δύο νεκρούς αρχικά τραυματίστηκε βαριά και κατέληξε κατά τη διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Στη συμπλοκή, που έγινε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, φέρεται πως πήραν μέρος περίπου δέκα κρατούμενοι.

Άμεσα επενέβησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τον διαχωρισμό των εμπλεκομένων, παρέχοντας παράλληλα τις πρώτες βοήθειες, ενώ κλήθηκε και σταθμός του ΕΚΑΒ.

Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σερρών, ενώ έχει διαταχθεί και η διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για τη διερεύνηση των συνθηκών του περιστατικού.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής, ενώ ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Κυριακή 3 Μαΐου 2026, σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ περίπου δέκα κρατουμένων, οι οποίοι κρατούνταν εντός των πειθαρχικών κελιών του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας Σερρών.

Άμεσα, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αντιλαμβανόμενοι το περιστατικό, επενέβησαν για την αποτροπή της συμπλοκής και τον διαχωρισμό των εμπλεκομένων, παρέχοντας παράλληλα τις πρώτες βοήθειες, ενώ κλήθηκε και σταθμός του Ε.Κ.Α.Β. Από το επεισόδιο προέκυψε ο βαρύτατος τραυματισμός δύο αλλοδαπών κρατουμένων, εκ των οποίων ο ένας κατέληξε επί τόπου, ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σερρών, ενώ έχει διαταχθεί και η διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για τη διερεύνηση των συνθηκών του περιστατικού.

Σχετικά Άρθρα